Buradasın
Arçelik ankastre fırın hangi ayarda pişirmeli?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Arçelik ankastre fırında pişirme ayarı, pişirilecek yemeğe göre değişiklik gösterir:
- Fanlı (hava akımlı) pişirme modu: Kek, kurabiye gibi hamur işleri için uygundur 1. Isı her yöne eşit olarak dağıtılır 1.
- Alt-üst ısıtma modu: Kek, pizza, tavuk, balık gibi yemeklerin pişirilmesinde kullanılır 1. Yemeğin üstü hızlı bir şekilde kızarırken iç kısmı da homojen bir şekilde pişer 1.
- Üst ısıtma modu: Graten, musakka gibi yemeklerde kullanılır 1. Sadece üst ısıtıcı çalışır ve yemeğin üst kısmı hızlı bir şekilde kızarır 1.
- Izgara modu: Etlerin üzerindeki suyun buharlaşması hızlandığından etin içi daha yumuşak ve sulu kalır 1.
Ayrıca, her modelin özel pişirme ayarları ve modları için kullanım kılavuzuna bakılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: