Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kremalı pasta yapmak için gerekli malzemeler:
- Kek için: 2 yumurta, yarım su bardağı toz şeker, yarım su bardağı süt, yarım su bardağı sıvı yağ, 2-3 yemek kaşığı kakao, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, alabildiği kadar un (1 su bardağı un) 1.
- Krema için: 2,5 su bardağı süt, yarım su bardağı şeker, 3 yemek kaşığı un, 1 paket vanilya, 1 paket krem şanti 1.
Yapılışı:
- Kek yapımı: Yumurta ve şekeri iyice çırpın, kalan malzemeleri ekleyip çırpın. Yağlanmış tart kalıbına döküp 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin ve soğumaya bırakın 1.
- Krema yapımı: Süt, şeker, un ve vanilyayı karıştırarak kaynatın, soğuduktan sonra şantiyi ekleyip mikserle çırpın 1.
- Birleştirme: Soğuyan kekin üzerine hazırladığınız kremayı dökün, istediğiniz gibi süsleyin ve en az 4-5 saat dinlendirin 1.
Alternatif olarak, kremalı Alman pastası tarifi de kullanılabilir 24. Bu tarifte kek için yumurta, şeker, süt, sıvı yağ, un, vanilya ve kabartma tozu kullanılır 24. Krema için ise süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarısı ve labne gereklidir 24.
Tarifler, farklı kaynaklarda değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: