• Buradasın

    Altı ezme kebabı nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Altı ezmeli kebap yapmak için gerekli malzemeler:
    • Ezme için: 2 adet domates, 2 adet yeşil biber, 2 adet kırmızı biber, 1 adet kuru soğan, 1 tutam ince doğranmış maydanoz, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz, 1/2 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı nar ekşisi 1.
    • Köfte için: 400 gram kıyma, 1 adet soğan, 1 yumurta, 1 kahve fincanı galeta unu, 1/2 çay kaşığı karabiber, 1/2 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı tuz 1.
    Yapılışı:
    1. Domates ve biberleri yıkayıp közlenmesi için fırına verin 12. 200 derecede 30 dakika pişirin 1.
    2. Közlenen sebzelerin kabuklarını soyup bıçağın sırt kısmıyla ezerek püre haline getirin 1.
    3. İçine soğan, maydanoz, zeytinyağı ve baharatları ekleyip karıştırın 1.
    4. Köfte için tüm malzemeleri bir araya getirerek homojen olana kadar yoğurun 1.
    5. Misket köfte şeklinde yuvarlayıp fırına verin 1. 180 derecede 30 dakika pişirin 1.
    6. Pişen köfteleri ezmenin üzerine dizerek servis edin 1.
    Altı ezmeli kebap, yanında lavaş veya ince pideler, bol köpüklü ayran ve soğan salatası ile servis edilebilir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Altı ezme kebabı içinde ne var?

    Altı ezmeli kebabın içinde bulunan malzemeler: Ezme için: domates; yeşil biber; kırmızı biber; kuru soğan; ince doğranmış maydanoz; zeytinyağı; tuz; karabiber; nar ekşisi (isteğe bağlı). Köfte için: kıyma; soğan; yumurta; galeta unu; karabiber; kimyon; tuz.

    Altı ezmeli kebap hangi yöreye ait?

    Altı ezmeli kebap, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne özgü bir kebap çeşididir. Özellikle Gaziantep ve Şanlıurfa yörelerinde sıkça yapılmaktadır. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.

    Altı Ezmeli Kebapta hangi et kullanılır?

    Altı ezmeli kebapta kullanılan et, kuşbaşı veya kıymadır. Kuşbaşı et kullanıldığında "Gaziantep / Antep Altı Ezmeli Kuşbaşı Kebabı" olarak adlandırılır. Kıyma kullanıldığında ise "Gaziantep / Antep Altı Ezmeli Kıyma Kebabı" olarak adlandırılır.

    Restaurant usulü ezmeli kebap nasıl yapılır?

    Restaurant Usulü Ezmeli Kebap Tarifi: Malzemeler: - 750 g yağsız kıyma - 1 kg domates - 2 yeşil veya kırmızı biber - 1 kuru soğan - 1 tatlı kaşığı karabiber - 1 tatlı kaşığı kırmızı biber - 1 tatlı kaşığı tuz - 7-8 dal maydanoz Yapılışı: 1. Kıymanın içine karabiber, tuz ve kırmızı biberi ekleyip bir iki dakika yoğurun. 2. Yumurta büyüklüğünde parçalar alarak Adana kebap gibi şişlere takın. 3. Mangalda kömür ateşinde pişirin (bir tarafı pişince sarsmadan öbür tarafı çevirin). 4. Domatesleri ve biberleri ortalarından şişe takarak kömür ateşinde pişirin. 5. Pişen domates ve biberlerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın. 6. Soğanı ince ince doğrayın. 7. Domates, biber ve soğanı karıştırıp tuz ilave edin. 8. Ezmeyi servis tabağına yayın. 9. Önceden pişirdiğiniz etleri 2 cm boyunda koparıp ezmenin üzerine dizin. 10. Üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapın. Alternatif bir tarif için, Güneydoğu Ekspres sitesinde yer alan ezmeli kebap tarifini de inceleyebilirsiniz.

    Kebapçı usulü ezme nasıl yapılır?

    Kebapçı usulü acılı ezme yapmak için gerekli malzemeler: 4 adet domates; 1 adet soğan; 2 adet kapya biber; 3 adet yeşil biber; 3 diş sarımsak; 1 yemek kaşığı domates salçası; 1 yemek kaşığı biber salçası; 1/4 demet maydanoz (kıyılmış); 2 tatlı kaşığı kuru nane; 2 tatlı kaşığı sumak; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 tatlı kaşığı karabiber; 1 tatlı kaşığı isot (arzuya göre); 4 yemek kaşığı zeytinyağı; 2 yemek kaşığı nar ekşisi (arzuya göre). Yapılışı: 1. Domates, yeşil biber, kırmızı kapya biber, soğan ve sarımsakları iri iri doğrayın ve rondoda çekin. 2. Püre haline gelen sebzeleri süzgeçten 10 dakika süzün. 3. Sebzeleri derin bir kaba alın ve üzerine biber ve domates salçasını ekleyin. 4. Tuz, karabiber, nane, isot, sumak, nar ekşisi, zeytinyağını da ekleyin ve karıştırın. 5. Son olarak kıyılmış maydanozu da ekleyin. 6. Domates ezmesini bir servis tabağına alın. 7. Afiyet olsun.