Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Altı ezmeli kebap yapmak için gerekli malzemeler:
- Ezme için: 2 adet domates, 2 adet yeşil biber, 2 adet kırmızı biber, 1 adet kuru soğan, 1 tutam ince doğranmış maydanoz, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz, 1/2 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı nar ekşisi 1.
- Köfte için: 400 gram kıyma, 1 adet soğan, 1 yumurta, 1 kahve fincanı galeta unu, 1/2 çay kaşığı karabiber, 1/2 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı tuz 1.
Yapılışı:
- Domates ve biberleri yıkayıp közlenmesi için fırına verin 12. 200 derecede 30 dakika pişirin 1.
- Közlenen sebzelerin kabuklarını soyup bıçağın sırt kısmıyla ezerek püre haline getirin 1.
- İçine soğan, maydanoz, zeytinyağı ve baharatları ekleyip karıştırın 1.
- Köfte için tüm malzemeleri bir araya getirerek homojen olana kadar yoğurun 1.
- Misket köfte şeklinde yuvarlayıp fırına verin 1. 180 derecede 30 dakika pişirin 1.
- Pişen köfteleri ezmenin üzerine dizerek servis edin 1.
Altı ezmeli kebap, yanında lavaş veya ince pideler, bol köpüklü ayran ve soğan salatası ile servis edilebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: