Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kornişonların sert olması için şu yöntemler uygulanabilir:
- Kaya tuzu kullanımı: Turşu yapımında sofra tuzu yerine kaya tuzu kullanılmalıdır 123.
- Delme işlemi: Turşu malzemelerinin ufakça delinmesi, turşunun daha diri ve sert olmasını sağlar 13.
- İçme suyu kullanımı: Turşu suyu için içme suyu dışında bir su kullanılmamalıdır 123.
- Soğuk su kullanımı: Turşunun sert ve çıtır kalması için soğuk su tercih edilmelidir 1.
- Nohut ilavesi: Turşu kavanozunun dibine veya aralara serpiştirilen 8-10 adet nohut, turşunun daha hızlı olgunlaşmasını ve sert kalmasını sağlayabilir 23.
Turşunun sertliği, kullanılan malzemelerin cinsine ve bekletme süresine göre de değişebilir; genellikle 2 gün ila 2 hafta içinde olgunlaşır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: