Buradasın
Alça ile hangi turşu yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Alça (alıç) ile yapılan turşu tarifi şu şekildedir:
Malzemeler:
- 5 kg'lık turşu bidonu dolusu alıç 2
- 1 çay bardağı kaya tuzu 2
- 2 su bardağı sirke 2
- Aldığı kadar su 2
- 7-8 nohut 2
- 5-6 sarımsak 2
Yapılışı:
- Nohutları bidona atın 2.
- Aralara sarımsak ekleyerek alıçları doldurun 2.
- Tuz, sirke ve suyu ekleyip karıştırın 2.
- Bidonun ağzını kapatın 2.
Bu tarifle hazırlanan alıç turşusu, yaklaşık 20-25 gün bekletildikten sonra tüketilebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: