Alabalık en güzel şekilde fırında pişirilebilir. İşte gerekli malzemeler ve yapılışı: Malzemeler: - Kişi sayısına göre alabalık - 1 adet domates - 1 adet soğan - 2-3 diş sarımsak - 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı - Karabiber, tuz, kekik, pul biber Yapılışı: 1. Domates, soğan ve sarımsağı küçük küçük kesin. 2. Karabiber, tuz, kekik ve zeytinyağı ile harmanlayın. 3. Karışımı borcama koyun. 4. Temizlenip yıkanmış balıkları dizerek her birinin içine ve üzerine tuz serpin. 5. Balıkların üzerine karabiber ve pul biber serpin. 6. Her balığın üzerine 1,5 çay kaşığı tereyağı koyun. 7. 200 derecede üzeri açık olarak pişirin, suyunu çekip balıklar kızarana kadar pişirin. Ayrıca alabalağı ızgara veya tavada da pişirebilirsiniz.