Buradasın
Mangalda balık kaç dakikada pişer?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ortalama 1-2 cm kalınlığındaki balık için mangalda ızgara süresi 4-6 dakika olarak öngörülmektedir 5.
Ancak pişirme süresi, balığın türüne, büyüklüğüne ve mangal ateşinin ısısına bağlı olarak değişebilir.
Mangalda palamut genellikle 5-7 dakika arasında pişer; her iki tarafı toplamda 10-15 dakikada pişer 4.
Pişirirken balığı kurutmamak gerekir, çünkü bütün lezzeti kendi özsuyundadır 5.
En doğru pişirme süresini belirlemek için balığın pişip pişmediğini kontrol etmek önemlidir: Balık bütünse, sırt yüzgeci kolayca kopuyorsa pişmiş demektir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: