Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Abant alabalığının nasıl pişirildiğine dair bir bilgi bulunamamıştır. Ancak alabalık pişirmek için kullanılabilecek yöntemlerden bazıları şunlardır:
- Fırında alabalık 13. Temizlenen alabalıklar, bir sos ile marine edildikten sonra fırın tepsisine dizilir ve aralarına limon dilimleri eklenir 1. 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirildikten sonra alabalıklar pişmiş olur 1.
- Tavada alabalık 13. Temizlenip yıkandıktan sonra parçalara bölünen alabalıklar, kızgın yağda kızartılır 1.
- Izgarada alabalık 13. Temizlendikten ve ayıklandıktan sonra sıcak ızgaraya konulan alabalık, arkalı önlü pişirilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: