Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Abant alabalığının pişirilmesi için aşağıdaki tarif kullanılabilir:
Malzemeler:
- 1 adet 200-250 gr arası Abant alası 1
- Kabuğu soyulmuş yarım domates 1
- Yarım sivri biber 1
- 1 adet küçük boy kuru soğan 1
- 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 1
- 1 tatlı kaşığı tereyağı 1
- Çay kaşığı tuz 1
- 2 diş sarımsak 1
Hazırlanışı:
- Kiremit hafifçe yağlanır ve hazırlanmış alabalık kiremite yatırılır 1.
- Sosun hazırlanması için domates kuşbaşı şekilde kesilir, sivri biber halka şeklinde kesilerek domatese ilave edilir 1.
- Daha sonra kuru soğan çok inceltilmeden kuşbaşı kesilerek bunlara eklenir 1.
- Bu karışıma bir çorba kaşığı sızma zeytinyağı katıldıktan sonra hepsi bir kabın içinde hafifçe çevrilip karıştırılır 1.
- İki diş sarımsak eklendikten sonra tüm bu karışım kiremite daha önce koyulan alabalığın çevresine ve karın boşluğuna yerleştirilip alüminyum folyo ile kapatılır 1.
- 200 dereceye ayarlanmış fırına koyulur ve 10 dakika pişirildikten sonra fırının kapağı açılarak kiremiti örten folyo çıkarılır ve fırın 300 dereceye getirilip balık 10 dakika daha pişirilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: