Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Malzemeler:
- Kişi sayısına göre alabalık 1
- 1 adet domates 1
- 1 adet soğan 1
- 2-3 diş sarımsak 1
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 1
- Karabiber, tuz, kekik, pul biber 1
Yapılışı:
- Domates, soğan ve sarımsağı küçük küçük kesin 1.
- Karabiber, tuz, kekik ve zeytinyağı ile harmanlayın 1.
- Karışımı borcama koyun 1.
- Temizlenip yıkanmış balıkları dizerek her birinin içine ve üzerine tuz serpin 1.
- Balıkların üzerine karabiber ve pul biber serpin 1.
- Her balığın üzerine 1,5 çay kaşığı tereyağı koyun 1.
- 200 derecede üzeri açık olarak pişirin, suyunu çekip balıklar kızarana kadar pişirin 1.
Ayrıca alabalağı ızgara veya tavada da pişirebilirsiniz 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: