• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevap
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • Yemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • Cevap ›
    • Yemek ›

    Alabalık en güzel nasıl pişirilir?

    • #Teknoloji
    • #YemekTarifleri
    • #PişirmeYöntemleri

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Alabalık en güzel şekilde fırında pişirilebilir 12. İşte gerekli malzemeler ve yapılışı:
    Malzemeler:
    • Kişi sayısına göre alabalık 1
    • 1 adet domates 1
    • 1 adet soğan 1
    • 2-3 diş sarımsak 1
    • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 1
    • Karabiber, tuz, kekik, pul biber 1
    Yapılışı:
    1. Domates, soğan ve sarımsağı küçük küçük kesin 1.
    2. Karabiber, tuz, kekik ve zeytinyağı ile harmanlayın 1.
    3. Karışımı borcama koyun 1.
    4. Temizlenip yıkanmış balıkları dizerek her birinin içine ve üzerine tuz serpin 1.
    5. Balıkların üzerine karabiber ve pul biber serpin 1.
    6. Her balığın üzerine 1,5 çay kaşığı tereyağı koyun 1.
    7. 200 derecede üzeri açık olarak pişirin, suyunu çekip balıklar kızarana kadar pişirin 1.
    Ayrıca alabalağı ızgara veya tavada da pişirebilirsiniz 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. posta.com.tr
        1
      2. yemek.com
        2
      3. baliktarifi.com
        3
      4. balik.web.tr
        4
      5. pisirmek.gen.tr
        5
    • Balık pişirme teknikleri nelerdir?

    • Alabalık ızgara nasıl yapılır?

    • Fırında alabalık için farklı soslar var mı?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Alabalık kiremitte kaç dakikada pişer?

    Alabalık kiremitte 18-22 dakika arasında pişer.
    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri
    • #PişirmeSüreleri
    5 kaynak

    Alabalığı en lezzetli hangi baharatla pişirilir?

    Alabalığı en lezzetli hale getiren baharatlar arasında kekik, pul biber, nane ve karabiber öne çıkmaktadır. Ayrıca, balığın yanına limon suyu ve sarımsak eklemek de lezzeti artırıcı etki yapar.
    • #Teknoloji
    • #YemekTarifleri
    • #Baharatlar
    • #BalıkPişirme
    5 kaynak

    Alabalık fırında kaç dakikada pişer?

    Alabalık fırında 45-50 dakika arasında pişer.
    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri
    • #Pişirme
    5 kaynak

    Alabalık ızgarada kaç dakikada pişer?

    Alabalık ızgarada her iki tarafını da yaklaşık 6-8 dakika pişirerek pişer.
    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri
    • #Pişirme
    5 kaynak

    Alabalığının en lezzetli hali nedir?

    Alabalığın en lezzetli hali, ızgara olarak pişirildiğinde elde edilir. Diğer lezzetli pişirme yöntemleri arasında fırında ve tavada kızartma da bulunur.
    • #Teknoloji
    • #YemekTarifleri
    • #Balık
    • #PişirmeYöntemleri
    5 kaynak

    Abant alabalığı nasıl pişirilir?

    Abant alabalığının pişirilmesi için aşağıdaki tarif kullanılabilir: Malzemeler: - 1 adet 200-250 gr arası Abant alası - Kabuğu soyulmuş yarım domates - Yarım sivri biber - 1 adet küçük boy kuru soğan - 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı - 1 tatlı kaşığı tereyağı - Çay kaşığı tuz - 2 diş sarımsak Hazırlanışı: 1. Kiremit hafifçe yağlanır ve hazırlanmış alabalık kiremite yatırılır. 2. Sosun hazırlanması için domates kuşbaşı şekilde kesilir, sivri biber halka şeklinde kesilerek domatese ilave edilir. 3. Daha sonra kuru soğan çok inceltilmeden kuşbaşı kesilerek bunlara eklenir. 4. Bu karışıma bir çorba kaşığı sızma zeytinyağı katıldıktan sonra hepsi bir kabın içinde hafifçe çevrilip karıştırılır. 5. İki diş sarımsak eklendikten sonra tüm bu karışım kiremite daha önce koyulan alabalığın çevresine ve karın boşluğuna yerleştirilip alüminyum folyo ile kapatılır. 6. 200 dereceye ayarlanmış fırına koyulur ve 10 dakika pişirildikten sonra fırının kapağı açılarak kiremiti örten folyo çıkarılır ve fırın 300 dereceye getirilip balık 10 dakika daha pişirilir.
    • #Teknoloji
    • #YemekTarifleri
    • #BalıkPişirme
    5 kaynak

    Alabalık pişmiş nasıl anlaşılır?

    Alabalığın pişmiş olduğunu anlamak için şu özelliklere dikkat edilebilir: 1. Renk: Pişmiş alabalık genellikle açık pembe veya beyaz renkte olur. 2. Doku: İyi pişirilmiş alabalık, dış kısmı çıtır çıtır ve iç kısmı yumuşak olmalıdır. 3. Koku: Taze balık hafif bir deniz kokusuna sahipken, bayatlamış balık kötü bir koku yayabilir. 4. Pişirme Sıcaklığı: Balığın iç sıcaklığının 145°F (63°C) ulaşması gerekir. Ayrıca, balığın pişip pişmediğini kontrol etmek için yiyecek termometresi de kullanılabilir.
    • #Teknoloji
    • #YemekTarifleri
    • #Pişirme
    • #Balık
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"2hgl0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"isBirthdayUserId":true,"className":"PortalHeader-User"},"userIdProps":{"flag":"skin","lang":"tr","host":"yandex.com.tr","project":"neurolib","queryParams":{"utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Falabalik-en-guzel-nasil-pisirilir-1499163826%3Flr%3D213%26ncrnd%3D13199","tld":"com.tr"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"1554585741754396750","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1754396818887357-18136570664227542760-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-193-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"2hglw01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"2hgl1":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"2hglw02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"2hgl2":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"Alabalık en güzel şekilde **fırında** pişirilebilir [```1```](https://www.posta.com.tr/yasam/yemek/alabalik-tarifi-ve-yapilisi-en-guzel-alabalik-nasil-yapilir-2548261)[```2```](https://yemek.com/tarif/alabalik/). İşte gerekli malzemeler ve yapılışı:\n\n**Malzemeler:**\n- Kişi sayısına göre alabalık [```1```](https://www.posta.com.tr/yasam/yemek/alabalik-tarifi-ve-yapilisi-en-guzel-alabalik-nasil-yapilir-2548261)\n- 1 adet domates [```1```](https://www.posta.com.tr/yasam/yemek/alabalik-tarifi-ve-yapilisi-en-guzel-alabalik-nasil-yapilir-2548261)\n- 1 adet soğan [```1```](https://www.posta.com.tr/yasam/yemek/alabalik-tarifi-ve-yapilisi-en-guzel-alabalik-nasil-yapilir-2548261)\n- 2-3 diş sarımsak [```1```](https://www.posta.com.tr/yasam/yemek/alabalik-tarifi-ve-yapilisi-en-guzel-alabalik-nasil-yapilir-2548261)\n- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı [```1```](https://www.posta.com.tr/yasam/yemek/alabalik-tarifi-ve-yapilisi-en-guzel-alabalik-nasil-yapilir-2548261)\n- Karabiber, tuz, kekik, pul biber [```1```](https://www.posta.com.tr/yasam/yemek/alabalik-tarifi-ve-yapilisi-en-guzel-alabalik-nasil-yapilir-2548261)\n\n**Yapılışı:**\n1. Domates, soğan ve sarımsağı küçük küçük kesin [```1```](https://www.posta.com.tr/yasam/yemek/alabalik-tarifi-ve-yapilisi-en-guzel-alabalik-nasil-yapilir-2548261).\n2. Karabiber, tuz, kekik ve zeytinyağı ile harmanlayın [```1```](https://www.posta.com.tr/yasam/yemek/alabalik-tarifi-ve-yapilisi-en-guzel-alabalik-nasil-yapilir-2548261).\n3. Karışımı borcama koyun [```1```](https://www.posta.com.tr/yasam/yemek/alabalik-tarifi-ve-yapilisi-en-guzel-alabalik-nasil-yapilir-2548261).\n4. Temizlenip yıkanmış balıkları dizerek her birinin içine ve üzerine tuz serpin [```1```](https://www.posta.com.tr/yasam/yemek/alabalik-tarifi-ve-yapilisi-en-guzel-alabalik-nasil-yapilir-2548261).\n5. Balıkların üzerine karabiber ve pul biber serpin [```1```](https://www.posta.com.tr/yasam/yemek/alabalik-tarifi-ve-yapilisi-en-guzel-alabalik-nasil-yapilir-2548261).\n6. Her balığın üzerine 1,5 çay kaşığı tereyağı koyun [```1```](https://www.posta.com.tr/yasam/yemek/alabalik-tarifi-ve-yapilisi-en-guzel-alabalik-nasil-yapilir-2548261).\n7. 200 derecede üzeri açık olarak pişirin, suyunu çekip balıklar kızarana kadar pişirin [```1```](https://www.posta.com.tr/yasam/yemek/alabalik-tarifi-ve-yapilisi-en-guzel-alabalik-nasil-yapilir-2548261).\n\nAyrıca alabalağı **ızgara** veya **tavada** da pişirebilirsiniz [```4```](https://www.balik.web.tr/alabalik-nasil-pisirilir-en-iyi-yontemler-nelerdir.html).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://www.posta.com.tr/yasam/yemek/alabalik-tarifi-ve-yapilisi-en-guzel-alabalik-nasil-yapilir-2548261","title":"En Güzel Alabalık Nasıl Yapılır? Alabalık Tarifi, Gerekli...","shownUrl":"https://www.posta.com.tr/yasam/yemek/alabalik-tarifi-ve-yapilisi-en-guzel-alabalik-nasil-yapilir-2548261"},{"sourceId":2,"url":"https://yemek.com/tarif/alabalik/","title":"Alabalık Tarifi, Nasıl Yapılır? - Yemek.com","shownUrl":"https://yemek.com/tarif/alabalik/"},{"sourceId":3,"url":"https://baliktarifi.com/tavada-baharatli-alabalik-tarifi","title":"Tavada Baharatlı Alabalık Tarifi | Balık Tarifi","shownUrl":"https://baliktarifi.com/tavada-baharatli-alabalik-tarifi"},{"sourceId":4,"url":"https://www.balik.web.tr/alabalik-nasil-pisirilir-en-iyi-yontemler-nelerdir.html","title":"Alabalık Nasıl Pişirilir? En İyi Yöntemler Nelerdir?","shownUrl":"https://www.balik.web.tr/alabalik-nasil-pisirilir-en-iyi-yontemler-nelerdir.html"},{"sourceId":5,"url":"https://www.pisirmek.gen.tr/alabalik-nasil-pisirilir.html","title":"Alabalık Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri","shownUrl":"https://www.pisirmek.gen.tr/alabalik-nasil-pisirilir.html"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Alabalık en güzel nasıl pişirilir?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}],"tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/pisirmeyontemleri","text":"#PişirmeYöntemleri"}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Balık pişirme teknikleri nelerdir?","url":"/search?text=Bal%C4%B1k+pi%C5%9Firme+teknikleri&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Alabalık ızgara nasıl yapılır?","url":"/search?text=Alabal%C4%B1k+%C4%B1zgara+nas%C4%B1l+yap%C4%B1l%C4%B1r%3F&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Fırında alabalık için farklı soslar var mı?","url":"/search?text=F%C4%B1r%C4%B1nda+alabal%C4%B1k+i%C3%A7in+sos+tarifleri&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=Alabal%C4%B1k+en+g%C3%BCzel+nas%C4%B1l+pi%C5%9Firilir%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"1554585741754396750","reqid":"1754396818887357-18136570664227542760-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-193-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1754396818887357-18136570664227542760-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-193-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"2hglw03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"2hgl3":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://muthisyemektarifleri.com/kiremitte-alabalik-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/www.ozma.com.tr/yemek-tarifleri-1/deniz-urunleri/443-kiremitte-alabalik.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.neoldu.com.tr/kiremitte-alabalik-tarifi-8067h.htm?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.hamarat.org/kiremitte-alabalik.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://aifiyet.com/tarifler/kiremitte-alabalik-tarifi?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/alabalik-kiremitte-kac-dakikada-piser-886379232","header":"Alabalık kiremitte kaç dakikada pişer?","teaser":"Alabalık kiremitte 18-22 dakika arasında pişer.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/pisirmesureleri","text":"#PişirmeSüreleri"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/tarif/alabalik/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.tarif360.com/tereyagli-alabalik-tarifi-nasil-yapilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://surapeyzaj.com.tr/alabalik-yagda-mi-firinda-mi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/alabalik-nasil-pisirilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kevserinmutfagi.com/firinda-baharatli-alabalik-tarifi.html?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/alabaligi-en-lezzetli-hangi-baharatla-pisirilir-1100341491","header":"Alabalığı en lezzetli hangi baharatla pişirilir?","teaser":"Alabalığı en lezzetli hale getiren baharatlar arasında kekik, pul biber, nane ve karabiber öne çıkmaktadır. Ayrıca, balığın yanına limon suyu ve sarımsak eklemek de lezzeti artırıcı etki yapar.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/baharatlar","text":"#Baharatlar"},{"href":"/yacevap/t/balikpisirme","text":"#BalıkPişirme"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.cnnturk.com/yemek-tarifleri/firinda-alabalik-tarifi-alabalik-firinda-nasil-yapilir-firinda-nasil-kac-derecede-piser-en-guzel-alabalik-yapimi-1606302?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nefisyemektarifleri.com/firinda-alabalik-yapimi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.sabah.com.tr/roza/yemek/alabalik-nasil-pisirilir-firinda-ve-tavada-alabalik-nasil-ve-kac-dakikada-yapilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://canakkaleolay.com/haber/firinda-alabalik-tarifleri-evde-pratik-ve-lezzetli-yemek-keyfi-59635?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.pisirmek.gen.tr/firinda-alabalik-nasil-pisirilir.html?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/alabalik-firinda-kac-dakikada-piser-2450337894","header":"Alabalık fırında kaç dakikada pişer?","teaser":"Alabalık fırında 45-50 dakika arasında pişer.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/pisirme","text":"#Pişirme"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://aifiyet.com/tarifler/alabalik-izgara-tarifi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ailevecocuk.com.tr/blog/alabalik-nasil-pisirilir-nefis-yemek-tarifleri?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kilicdeniz.com.tr/alabalik-nasil-piser/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://konpetsan.com.tr/alabalik-izgara-mi-tava-mi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.baliklar.gen.tr/alabalik-pisirmek-icin-ne-kadar-sure-gerekiyor.html?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/alabalik-izgarada-kac-dakikada-piser-2404250013","header":"Alabalık ızgarada kaç dakikada pişer?","teaser":"Alabalık ızgarada her iki tarafını da yaklaşık 6-8 dakika pişirerek pişer.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/pisirme","text":"#Pişirme"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/sozluk/alabalik/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.baliklar.gen.tr/alabalik-en-lezzetli-nasil-pisirilir.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.milligazete.com.tr/haber/19912905/alabalik-nasil-pisirilirse-lezzetli-olur?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nefisyemektarifleri.com/liste/alabalik-tarifleri/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.pisirmek.gen.tr/alabalik-pisirmenin-en-lezzetli-yontemleri-nelerdir.html?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/alabaliginin-en-lezzetli-hali-nedir-4263374586","header":"Alabalığının en lezzetli hali nedir?","teaser":"Alabalığın en lezzetli hali, ızgara olarak pişirildiğinde elde edilir. Diğer lezzetli pişirme yöntemleri arasında fırında ve tavada kızartma da bulunur.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/balik","text":"#Balık"},{"href":"/yacevap/t/pisirmeyontemleri","text":"#PişirmeYöntemleri"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tariflerleyemekler.com/abant-alasi-5625.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/tarif/alabalik/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.baliklar.gen.tr/alabalik-nasil-pisirilir-ve-sunumu-nasildir.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://baliktarifi.com/tavada-baharatli-alabalik-tarifi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ortadoguhaber.tr/alabalik-nasil-pisirilir.html?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/abant-alabaligi-nasil-pisirilir-2222870522","header":"Abant alabalığı nasıl pişirilir?","teaser":"Abant alabalığının pişirilmesi için aşağıdaki tarif kullanılabilir: Malzemeler: - 1 adet 200-250 gr arası Abant alası - Kabuğu soyulmuş yarım domates - Yarım sivri biber - 1 adet küçük boy kuru soğan - 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı - 1 tatlı kaşığı tereyağı - Çay kaşığı tuz - 2 diş sarımsak Hazırlanışı: 1. Kiremit hafifçe yağlanır ve hazırlanmış alabalık kiremite yatırılır. 2. Sosun hazırlanması için domates kuşbaşı şekilde kesilir, sivri biber halka şeklinde kesilerek domatese ilave edilir. 3. Daha sonra kuru soğan çok inceltilmeden kuşbaşı kesilerek bunlara eklenir. 4. Bu karışıma bir çorba kaşığı sızma zeytinyağı katıldıktan sonra hepsi bir kabın içinde hafifçe çevrilip karıştırılır. 5. İki diş sarımsak eklendikten sonra tüm bu karışım kiremite daha önce koyulan alabalığın çevresine ve karın boşluğuna yerleştirilip alüminyum folyo ile kapatılır. 6. 200 dereceye ayarlanmış fırına koyulur ve 10 dakika pişirildikten sonra fırının kapağı açılarak kiremiti örten folyo çıkarılır ve fırın 300 dereceye getirilip balık 10 dakika daha pişirilir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/balikpisirme","text":"#BalıkPişirme"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.baliklar.gen.tr/pismis-balik-nasil-gorunuyor.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://hdtech.com.tr/baligin-pistigini-nasil-anlarsin/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://muzikkariyeri.com.tr/pismis-bayat-balik-nasil-anlasilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kilicdeniz.com.tr/alabalik-nasil-piser/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://denizaltiyasamlari.com.tr/bozuk-pismis-balik-nasil-anlasilir/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/alabalik-pismis-nasil-anlasilir-3868481569","header":"Alabalık pişmiş nasıl anlaşılır?","teaser":"Alabalığın pişmiş olduğunu anlamak için şu özelliklere dikkat edilebilir: 1. Renk: Pişmiş alabalık genellikle açık pembe veya beyaz renkte olur. 2. Doku: İyi pişirilmiş alabalık, dış kısmı çıtır çıtır ve iç kısmı yumuşak olmalıdır. 3. Koku: Taze balık hafif bir deniz kokusuna sahipken, bayatlamış balık kötü bir koku yayabilir. 4. Pişirme Sıcaklığı: Balığın iç sıcaklığının 145°F (63°C) ulaşması gerekir. Ayrıca, balığın pişip pişmediğini kontrol etmek için yiyecek termometresi de kullanılabilir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/pisirme","text":"#Pişirme"},{"href":"/yacevap/t/balik","text":"#Balık"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"2hglw04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"2hgl4":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"2hglw05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"2hgl5":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"type":"tiktok","url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/677728751613663494","title":"TikTok"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/173325632992778150","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/677728793472889615","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/1182131906657966033","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/893945194569821080","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"2hglw06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}