Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Alabalığın en güzel pişirme yöntemlerinden bazıları şunlardır:
- Fırında alabalık 124. Temizlenen alabalıklar, limon suyu, tuz, sarımsak, pul biber ve zeytinyağı ile marine edilir 2. Marine edilen balıklar, fırın tepsisine dizilir ve aralarına limon dilimleri eklenir 2. 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirilir 2.
- Tavada alabalık 23. Temizlenip yıkandıktan sonra parçalara ayrılan alabalıklar, marine edilip dinlendirildikten sonra tavadaki yağ iyice kızdırıldıktan sonra eklenir ve orta ateşte kızartılır 2.
- Izgarada alabalık 23. Temizlenip marine edilen alabalıklar, ızgarada her iki tarafı da güzelce kızarana kadar pişirilir 2.
- Buğulama alabalık 13. Temizlenen ve ayıklanan balıklar, soğan, patates, salça, biber ve zeytinyağı ile birlikte kısık ateşte pişirilir 3.
Alabalığın en güzel pişirme yöntemi, kişisel damak tadına göre değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: