Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ahıskalı hinkali (hınkal) pişirmek için gerekli malzemeler:
- Hamur için: 600 gr un, 2 tatlı kaşığı tuz, 1 yumurta, 300 ml su 3.
- İç harcı için: 2 soğan, 500 gr dana kıyma, tuz, karabiber 3.
Hazırlanışı:
- Hamur yoğurma: Un, tuz, yumurta ve suyu karıştırarak kulak memesinden biraz daha katı bir hamur yoğurun ve 15 dakika dinlendirin 24.
- İç harcı hazırlama: Kıyma, ince kıyılmış soğan, tuz ve karabiberi karıştırın 24.
- Hamur açma: Dinlenen hamurdan bezeler hazırlayıp on beş santim çapında açın 4.
- Doldurma: Açtığınız hamurların ortasına kıymalı harçtan koyun 4.
- Kapatma: Bohça şeklinde büzerek kapatın 4.
- Pişirme: Hazırlanan hinkalileri kaynamış tuzlu suyun içerisinde 15 dakika pişirin 24.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: