Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gürcü usulü hınkal yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- Hamur için: 5 su bardağı un, 1 adet yumurta, bir tutam tuz, aldığı kadar su 1.
- İç harç için: Yarım kilo dana kıyma, 2 adet kuru soğan, 1 su bardağı su, karabiber, tuz 1.
- Üzeri için: 2 yemek kaşığı tereyağı 1.
Yapılışı:
- Bir kaba unu koyun ve içine yumurtayı kırdıktan sonra tuz ve suyu ekleyip iyice yoğurun 12.
- Yoğurma işleminin ardından hamurları bezelere ayırıp dinlenmeye bırakın 1.
- Diğer yanda iç harcı için soğanları küçük küçük doğrayın 1.
- Doğradığınız soğanları, kıymayı, suyu, karabiber ve tuzu bir kaba koyarak karıştırın 1.
- Dinlendirdiğiniz hamurları açıp bir kase ile kesin 1.
- Ardından hamurların içine hazırladığınız iç harçtan koyup bohça şeklinde kenarlarından bükerek katlayın 1.
- Uçlarını kestiğiniz hamurları sıcak suda haşlayın 1.
- Haşlanan hamurları servis tabağına alın 1.
- Yaktığınız tereyağını hamurların üzerine döktükten sonra servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: