Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gürcü usulü hınkal (hinkal) yapmak için gerekli malzemeler:
- Hamur için: 5 su bardağı un, 1 yumurta, 1 çay kaşığı tuz, su (aldığı kadar) 2.
- İç harcı için: 250 gr kuzu kıyma, 250 gr dana kıyma, 2 orta boy kuru soğan, 1 su bardağı su, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz 2.
Yapılışı:
- Hamur malzemeleri bir kaba alınarak yoğurulur, ele yapışmayacak sert bir kıvam elde edilir 2.
- Hamur 3 iri bezeye ayrılır ve açılabildiği kadar ince açılır 2.
- Çaydanlığın alt kapağıyla veya iri bir halka ile büyük yuvarlaklar kesilir 2.
- İç harç (kavurmadan çiğ şekilde) bolca konur ve dışa doğru büzgüler olacak şekilde şekil verilir 2.
- Hazırlanan hınkallar, kaynar suya atılır ve yüzeye çıktıklarında alınır 2.
- Servis için üzerine tereyağı, kızarmış pul biber, sarımsaklı yoğurt veya sarımsaklı sirke eklenebilir 2.
Gürcü mantısının (hınkal) en önemli özelliği, çatal batırılmadan elle yenmesidir; çünkü çatal batırıldığında içindeki sular akar ve mantı lezzetini kaybeder 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: