Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Afyonkarahisar patatesli ekmeği yapmak için gerekli malzemeler:
- Ön hamur için: 160 gr un, 1 tatlı kaşığı şeker, 30 gr yaş maya, 1 çay kaşığı tuz, bir miktar su 3.
- Ana hamur için: 320 gr un, 2 adet orta boy patates, 2 çay kaşığı tuz, bir miktar su 3.
Yapılışı:
- Ön hamurun hazırlanması: Yaş maya, şeker ve ılık su ile eritilir, un ve tuz eklenerek ele yapışmayacak kıvamda bir hamur yoğrulur ve üzeri örtülerek sabaha kadar mayalanması beklenir 3.
- Patateslerin hazırlanması: Patatesler haşlanır, soyulur ve püre haline getirilir, üzeri nemli bir bezle örtülerek beklemeye alınır 3.
- Ana hamurun hazırlanması: Tekneye un elenir, üzerine tuz ilave edilir 3. Püre haline getirilen patatesler sıcak suyla yoğrulur ve gece boyunca olgunlaşan maya eklenir 3. Bu karışım yaklaşık bir saat yoğrulur 3.
- Hamurun dinlendirilmesi: Yoğurma işleminin sonunda hamurun üzerine un serpilir ve sofra bezi ile örtülerek dinlenmeye bırakılır 3.
- Pişirme: Hamur topları, yaklaşık 40 dakika boyunca odun ateşinde taş fırında pişirilir 3.
Ayrıca, farklı bir tarif için şu siteler de kullanılabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: