Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Afyon haşhaşlı börek yapımı için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı haşhaş 1;
- 2 kg un 1;
- Aldığı kadar su 1;
- Tuz 1;
- Bir yemek kaşığı don yağı 1;
- 1 su bardağı sıvı yağ 1.
Yapılışı:
- Bir kaba unu, tuzu, suyu ilave edip hamuru yoğurun 1.
- Bezeleri ayırın 1.
- Bezeleri oklavayla açın 1.
- Açtıktan sonra haşhaşla yağını sürün 1.
- Tepsiyi yağlayın 1.
- İkinci bezeyi açıp yağlayın, birinci bezeyi içine bohçalar gibi yerleştirin 1.
- Diğer bezeleri de aynı şekilde uygulayın 1.
- Yaptığınız yağlı hamuru ikiye bölerek iki kişi yardımıyla elle açın ve tepsiye yerleştirin 1.
- İçine isteğe göre ufalanmış peynir, kıyma, ıspanak, pancar yaprağı ekleyin 1.
- Tepsideki hamurun üstünü tekrar yağlayın 1.
- Fırınında üzeri kızarıncaya kadar pişirin 1.
Alternatif bir haşhaşlı börek tarifi:
- Bir kaseye haşhaş ezmesi ve sıvı yağı koyup homojen bir kıvam alana kadar karıştırın 2.
- Yufkayı tezgaha serin 2.
- Üzerine haşhaş ezmesini sürün 2.
- Üzerine ikinci yufkayı koyun 2.
- Yufkayı 12 dilime kesin 2.
- Bir dilimi iki yandan katlayın 2.
- Rulo şeklinde sarın 2.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizin 2.
- Üzerine yumurta sarısı sürün 2.
- Haşhaş tohumu serpin 2.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: