Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Afgan mutfağında bulunan bazı yemekler şunlardır:
- Challow 1. Pirinç pilavıdır 1.
 - Doogh 12. Yoğurda su katılarak yapılan bir içecektir 12.
 - Kebab 1. Genellikle kuzu etiyle yapılan bir şiş kebabıdır 1.
 - Kofta 1. Farklı bölgelerde farklı yorumlarla yapılan bir köftedir 1.
 - Mantu 13. Buharda pişirilen ince hamurun içine kıyma ve soğan karışımı doldurularak hazırlanan bir yemektir 3.
 - Qabli pilav 3. Pirinç, kuzu eti, havuç, kuru üzüm ve çeşitli baharatlarla hazırlanan bir pilavdır 3.
 - Ashak 3. Kıyma yerine pırasa veya ıspanak gibi yeşil sebzelerle doldurulan bir yemektir 3.
 - Bolani 3. İnce hamurun içine patates, pırasa, yeşil soğan veya mercimek konularak kızartılan bir sokak yemeğidir 3.
 - Shorwa 3. Et, sebzeler ve baharatlarla hazırlanan geleneksel bir etli çorbadır 3.
 
Ayrıca, Afgan mutfağında firni, sheer yakh, Afgan ekmeği ve sebzeli et yemeği gibi lezzetler de bulunmaktadır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: