Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Adana şırdanının meşhur olmasının birkaç nedeni vardır:
- Yöresel bir lezzet olması 12. Şırdan dolması, Adana'nın yöresel nitelikteki yiyeceklerinden biri olarak kabul edilir 12.
- Ticari bir sektör oluşturması 1. Adana'da şırdancılık neredeyse başlı başına bir sektördür 1.
- Her mevsim tüketilebilmesi 1. Şırdan, her mevsim tüketilen bir sakatat yemeğidir 1.
- Seyyar satıcılarda bulunması 2. Şırdan, genellikle seyyar satıcılarda bulunur ve elde yenir 2.
- Bağışıklık sistemini güçlendirmesi 2. Şırdanın, içinde bulunan vitaminler ve mineraller sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve hastalıklara karşı vücudu koruduğu söylenir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: