Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Adana Dürüm'ün özellikleri şunlardır:
- Etin Hazırlanışı: Adana kebabı, dana veya kuzu kıymadan yapılır ve kuyruk yağı ile harmanlanır 2. Et, yoğrularak iyice özdeşleşmesi sağlanır ve şişe elle sıvanarak hazırlanır 2.
- Baharat Kullanımı: Baharat oranı yüksektir ve içine acı kırmızı biber, pul biber ve karabiber eklenir 23.
- Pişirme Şekli: Közde pişirilen kıyma kebabı kullanılır 2.
- Sunum: Genellikle közlenmiş domates ve biber ile servis edilir, yanında sumaklı soğan ve maydanoz bulunur 23.
- Acılık: Adana dürüm, baharatlı ve acılı bir lezzete sahiptir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: