Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Adana Kebap'ın özellikleri:
- Etin kalitesi: Adana Kebap, doğal ortamda ve belirli bir flora ile yetişmiş, en az bir yaşındaki erkek koyun etinden yapılır 13.
- Hazırlık: Etin zırh adı verilen bıçakla kıyılması, baharatlarla yoğrulması ve özel şişlere elle saplanması gibi geleneksel yöntemlerle hazırlanır 12.
- Pişirme: Meşe veya portakal kömürü ile yapılan, alevsiz ve kor ateşli mangalda pişirilir 12.
- Servis: Közlenmiş domates ve biber, mevsim salatası, soğan salatası, yeşillik ve şalgam suyu ile servis edilir 12.
- Coğrafi işaret: Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: