Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Adana ve Hatay dürümü arasındaki temel farklar şunlardır:
- Etin Hazırlanışı ve Baharat Kullanımı: Adana dürümde kıyma, kuyruk yağı ile harmanlanır ve acı kırmızı biber, pul biber ve karabiber gibi baharatlar eklenir 14. Hatay dürümde ise kıyma daha sade hazırlanır, acı kullanılmaz veya çok az kullanılır, baharat olarak genellikle tuz, karabiber ve kimyon eklenir 1.
- Acılık Seviyesi: Adana dürüm daha baharatlı ve acılı bir tada sahiptir 14. Hatay dürüm ise daha yumuşak ve hafif baharatlıdır 1.
- Pişirme ve Sunum: Adana dürümde et, közde pişirilerek daha sulu ve yağlı bir yapı kazanır 1. Hatay dürümde ise ekmek çok ince olup, domates sosuna batırılıp ızgara edilir 23. Sunum olarak da Hatay dürüm, yeşillik, soğan ve domates ile servis edilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: