Açma hamuru yapmak için gerekli malzemeler: 2,5 su bardağı ılık süt; 2 yemek kaşığı şeker; 1 paket kuru maya; 1 su bardağı sıvı yağ; 1,5 tatlı kaşığı tuz; 2 adet yumurta (sarısı üzerine); 8 su bardağı un; 1 çay kaşığı mahlep (tepeleme). Yapılışı: 1. Derin bir kaseye ılık süt, kuru maya ve toz şekeri ekleyin, karıştırın. 2. Üzerini kapatıp yaklaşık 10 dakika mayanın aktif olması için kenarda bekletin. 3. Ardından sıvı yağı ekleyin. 4. Yumurta beyazlarını ekleyin. 5. Son olarak mahlep, un ve tuzu ekleyin. 6. Elinize yapışmayacak türden bir hamur elde edene kadar yoğurun. 7. Yoğurduğunuz hamurun üstünü nemli bir bezle kapatıp mayalanması için 1 saat kadar bekletin. Açma hamurunun nasıl yapılacağına dair daha detaylı tariflere şu sitelerden ulaşılabilir: yemek.com; droetker.com.tr.