Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Acılı turşu suyu hazırlamak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 1 litre su 14
- 2 yemek kaşığı tuz 1
- 1 çay bardağı sirke 14
- 1 tatlı kaşığı toz şeker 1
- 1 adet defne yaprağı (isteğe bağlı) 1
- 2 diş sarımsak (isteğe bağlı) 1
Hazırlanışı:
- Tuz, sirke, toz şeker ve suyu bir tencereye koyup karıştırın 1.
- Tencereyi ocağa alıp karışımı kaynatın 1.
- Kaynayan karışımı bir kenara alıp soğumaya bırakın 1.
- Soğuyan karışımı bir cam kavanoza aktarın 1.
- İsteğe bağlı olarak, defne yaprağı ve sarımsak ekleyin 1.
- Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp oda sıcaklığında en az bir hafta bekletin 1.
- Bir hafta sonra, turşu suyunun tadına bakarak istediğiniz ekşilik derecesine ulaşana kadar bekleyin 1.
- İstenilen ekşilik derecesine ulaşıldığında, turşu suyunu süzüp bir şişeye aktarın 1.
- Turşu suyunu buzdolabında saklayıp tüketmeden önce soğutun 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: