Buradasın
En iyi salatalık turşusu nasıl kurulur?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En iyi salatalık turşusunu kurmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları izlemek önerilir:
Malzemeler:
- 3 kg küçük körpe salatalık 1
- 2 dal kereviz yaprağı 1
- 1 baş sarımsak 1
- 1 demet dereotu 1
- 2-3 defne yaprağı 1
- 3 ince dilimlenmiş limon 1
- 1 litre su 1
- 6 yemek kaşığı kaya tuzu 1
Yapılışı:
- Salatalıkları bir iğneyle deldikten sonra tabanına ince limon dilimleri yerleştirdiğiniz kavanozlara yerleştirin 1.
- Aralarına sarımsak, defne yaprağı ve kereviz yaprağı sıkıştırın 1.
- İnce limon dilimlerini dıştan görülecek şekilde kavanozun kenarlarına yerleştirin 1.
- Bir litre kaynatılmış suya kaya tuzu ilave ederek salamurasını hazırlayın 1.
- Tuz iyice eridikten sonra kavanozlara salatalıkların üzerini örtecek şekilde hazırladığınız salamura suyunu dökün 1.
- Üzerini defne yaprakları ve dereotu ile örterek kavanozun kapağını sıkıca kapatın 1.
- 20 derece sıcaklıkta 3-4 hafta bekletin 1.
- Beklettiğiniz salatalık turşularını tahta kaşık ile servis edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: