Buradasın
En iyi güllaç yaprağı ve Antep fıstığı ile nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En iyi güllaç yaprağı ve Antep fıstığı ile güllaç yapmak için aşağıdaki malzemeler kullanılabilir:
- 1 paket güllaç yaprağı 13;
- 4 su bardağı ılık süt 3;
- 2 su bardağı toz şeker 3;
- 400 gr ince çekilmiş Antep fıstığı 3;
- 4 nar 3.
Yapılışı:
- Süt ve toz şekeri tencereye alıp ısıtın 3.
- Güllaç yapraklarını tek tek şekerli süte batırıp ıslatın 3.
- Güllaç yapraklarını ikişer kat halinde bir tepsiye yayıp aralarını fıstık ve narla kaplayın 3.
- Üzerini çekilmiş Antep fıstığı ve nar taneleriyle süsleyip buzdolabına alın 3.
- Güllacı kare şeklinde dilimleyip servis yapın 3.
Güllaç yaparken sütün çok kaynatılmaması, el yakmayacak sıcaklıkta olması gerekir 14. Ayrıca, güllaç yapraklarının her katının iyice ıslatılması önemlidir 4.
Güllaç tarifi ve yapımında farklı malzemeler ve yöntemler de kullanılabilir. Örneğin, YouTube'da "Nar ve Antep Fıstıklı Güllaç Tarifi" başlıklı bir video bulunmaktadır 1.
Yemek tarifleri, kişisel tercihlere ve damak zevkine göre değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: