• Buradasın

    1 kilo bulgur kaç kişilik?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A large copper pot of steaming bulgur pilaf sits on a wooden table surrounded by six to ten colorful ceramic plates, with a Turkish family smiling and gesturing toward the dish.
    1 kilogram bulgur, yapılan yemeğin türüne ve malzeme oranlarına bağlı olarak ortalama 6-10 kişiye yetebilir 135.
    • Pilav için: 1 kilogram bulgur, yaklaşık 6-8 kişilik porsiyon için kullanılabilir 13.
    • Kısır için: 1 kilogram bulgur, ortalama 4-6 kişilik porsiyon elde etmek için yeterlidir 2.
    • Bulgur salatası için: 1 kilogram bulgur, genellikle 6-8 kişilik bir salata için kullanılır 13.
    Bu miktarlar, kişilerin iştahı ve sunuma göre değişiklik gösterebilir 25.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    A steaming pot of golden bulgur pilaf sits on a stove in a Turkish kitchen, surrounded by fresh herbs and vegetables, with two plates ready to be served.

    1 bardak iri bulgurdan kaç kişilik pilav çıkar?

    1 su bardağı iri bulgurdan 2-3 kişilik pilav çıkar. Pilav yaparken 1 su bardağı bulgura 1,5 su bardağı su eklenmesi önerilir.
    A rustic wooden table in a Turkish kitchen holds a glass measuring cup filled with golden bulgur next to an empty ceramic cup, with warm sunlight streaming through a lace curtain.

    1 ölçek bulgur kaç bardak eder?

    1 ölçek bulgurun kaç bardak ettiği, kullanılan bardağın boyutuna ve bulgurun cinsine bağlı olarak değişir. Genellikle, 1 su bardağı bulgur yaklaşık olarak 150-160 gram eder ve bu miktar, ortalama olarak 8-10 kişilik bir porsiyon için kullanılabilir. Daha kesin bir ölçüm için, standart ölçü kaşıkları veya terazi kullanılması önerilir.

    4 kişilik kısır için ne kadar bulgur?

    4 kişilik kısır için 1,5 su bardağı ince bulgur kullanılmalıdır. Tam ölçülü bir kısır tarifi için 2 su bardağı ince bulgur ve 1,5 su bardağı sıcak su kullanılabilir. Kısır yapımında kullanılacak bulgurun "ince köftelik" veya "kısırlık bulgur" olarak satılan tür olması önerilir.

    10 kişilik kısıra ne kadar bulgur konur?

    10 kişilik kısır için 3 su bardağı ince bulgur kullanılabilir. Ancak, kısır için kullanılacak bulgur miktarı, kişinin damak tadına ve kullanılan bulgurun cinsine göre değişiklik gösterebilir.

    1 su bardağı bulgurdan kaç porsiyon çıkar?

    1 su bardağı bulgurdan 2-3 kişilik porsiyon çıkar. Bulgur pilavı yaparken 1 su bardağı bulgur için 1,5 su bardağı su kullanılması önerilir.
    A rustic wooden table in a Turkish kitchen set with a steaming pot of golden bulgur pilaf, two ceramic bowls, and a spoon, evoking warmth and communal dining.

    1 paket bulgur kaç kişilik?

    1 paket bulgurun kaç kişilik olduğu, bulgurun miktarına ve yemeğin türüne göre değişiklik gösterir. Bulgur pilavı. Bulgur salatası. İçli köfte. Ayrıca, 1 su bardağı bulgur, 2-3 kişilik porsiyon için ideal bir ölçüdür. Bulgur miktarı, yemeğin lezzeti ve istenilen kıvamına göre ayarlanabilir.
    A vibrant Turkish kitchen scene with a wooden table displaying a large bowl of freshly prepared *kısır* (bulgur salad), surrounded by colorful ingredients like diced tomatoes, chopped parsley, green onions, and a drizzle of nar ekşisi (pomegranate molasses), evoking warmth and communal dining.

    5 kişilik kısır için ne kadar bulgur?

    5 kişilik kısır için 2,5 su bardağı kısırlık (köftelik) bulgur gereklidir. Malzemeler: 2,5 su bardağı kısırlık bulgur; 2 su bardağı sıcak su; 1 adet kuru soğan; 2 yemek kaşığı biber salçası; 2 adet rendelenmiş domates; 1/2 çay bardağı zeytinyağı; 1/2 çay bardağı taze sıkılmış limon suyu; 4 yemek kaşığı nar ekşisi; 1 bağ taze soğan; 1/2 demet maydanoz; 1 tatlı kaşığı tuz, pul biber, karabiber, sumak ve kimyon. Hazırlanışı: 1. Kısırlık bulguru bir kaba alın ve üzerine sıcak suyu ekleyin. 2. Bulgurların şişmesi için 30 dakika bekleyin. 3. Bu arada soğan ve sarımsağı küçük küçük doğrayın. 4. Tavaya sıvı yağ ekleyin, soğan ve sarımsağı kavurun, salçaları ekleyip kavurmaya devam edin. 5. Nane, karabiber, kırmızı biber, kimyon ve tuzu ekleyerek karıştırın. 6. Şişen bulgurları hafifçe açın ve salçalı karışımı ekleyin. 7. Doğranmış marul, taze soğan ve maydanozu ekleyip bolca limon sıkın. 8. Son olarak nar ekşisini gezdirin ve tüm malzemeyi karıştırın.