Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Malzemeler:
- 2,5 su bardağı kısırlık bulgur 23;
- 2 su bardağı sıcak su 23;
- 1 adet kuru soğan 23;
- 2 yemek kaşığı biber salçası 23;
- 2 adet rendelenmiş domates 3;
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı 3;
- 1/2 çay bardağı taze sıkılmış limon suyu 3;
- 4 yemek kaşığı nar ekşisi 3;
- 1 bağ taze soğan 3;
- 1/2 demet maydanoz 3;
- 1 tatlı kaşığı tuz, pul biber, karabiber, sumak ve kimyon 3.
Hazırlanışı:
- Kısırlık bulguru bir kaba alın ve üzerine sıcak suyu ekleyin 23.
- Bulgurların şişmesi için 30 dakika bekleyin 2.
- Bu arada soğan ve sarımsağı küçük küçük doğrayın 2.
- Tavaya sıvı yağ ekleyin, soğan ve sarımsağı kavurun, salçaları ekleyip kavurmaya devam edin 2.
- Nane, karabiber, kırmızı biber, kimyon ve tuzu ekleyerek karıştırın 2.
- Şişen bulgurları hafifçe açın ve salçalı karışımı ekleyin 2.
- Doğranmış marul, taze soğan ve maydanozu ekleyip bolca limon sıkın 2.
- Son olarak nar ekşisini gezdirin ve tüm malzemeyi karıştırın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: