• Buradasın

    Ebys ve esy nasıl kullanılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    EBYS (Elektronik Belge Yönetim Sistemi) ve EBS (Elektronik Başvuru Sistemi) kullanımı şu adımlarla gerçekleştirilir:
    1. EBYS Kullanımı:
      • Belge Oluşturma: Kullanıcılar, sistem üzerinden standart formatlara uygun şekilde yeni belgeler oluşturur 2.
      • Dijital İmza ve Onay Süreci: Belgeler, e-imza entegrasyonu sayesinde ilgili kişiler tarafından elektronik olarak imzalanır ve onaylanır 24.
      • İç Yönlendirme: İmzalanan belgeler, EBYS üzerinden ilgili birimlere veya personele dijital olarak yönlendirilir 2.
      • Kayıt ve Arşivleme: Onaylanan belgeler sistem tarafından otomatik olarak kayıt altına alınır ve dijital arşivde saklanır 24.
      • Erişim ve İzleme: Yetkili kullanıcılar, sisteme giriş yaparak aradıkları belgelere ulaşabilir ve işlem geçmişlerini detaylı olarak izleyebilir 24.
    2. EBS Kullanımı:
      • Hesap Oluşturma ve Giriş: Kullanıcı hesabı oluşturularak sisteme giriş yapılır 1.
      • Başvuru Formunun Doldurulması: Başvuru formunda gerekli bilgilerin girilmesi sağlanır 1.
      • Gerekli Belgelerin Yüklenmesi: Başvuruya eklenmesi gereken belgeler dijital olarak sisteme yüklenir 1.
      • Başvurunun Onaylanması: Başvuru formu ve belgeler incelendikten sonra başvuru onaylanır 1.
      • Başvuru Takip: Başvuru sahipleri, başvurularının durumunu sistem üzerinden takip edebilir ve sonucu öğrenebilirler 14.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    DYS ve EBYS aynı mı?
    DYS (Doküman Yönetim Sistemi) ve EBYS (Elektronik Belge Yönetim Sistemi) aynı kavramı ifade eder.
    DYS ve EBYS aynı mı?
    Ebys kurulumu nasıl yapılır?
    EBYS (Elektronik Belge Yönetim Sistemi) kurulumu için aşağıdaki adımlar izlenmelidir: 1. Adrese Giriş: EBYS programının kurulumunu yapmak için "ebys.ticaret.gov.tr" veya ilgili kurumun EBYS kurulum sayfasına gidin. 2. Tarayıcı Seçimi: Internet Explorer ya da Microsoft Edge tarayıcılarını kullanarak kurulum sayfasının linkini açın. 3. Uygulama Kurulumu: Açılan web sayfasında "Windows Uygulaması Kur" butonuna tıklayın. 4. Yükleme İşlemi: Yükleme sayfasında "Install" butonuna tıklayarak yükleme işlemini başlatın. 5. Oturum Açma: Yükleme tamamlandıktan sonra masaüstünde bulunan EBYS ikonuna çift tıklayarak oturum açma ekranını açın. 6. Ayarlar ve Giriş: Oturum açma ekranında oturum açma yöntemini (elektronik imza, kullanıcı adı ve şifre, mobil imza vb.) seçip gerekli bilgileri girerek "Oturum Aç" butonuna tıklayın. EBYS programının dil ayarlarını da bu ekranda yapabilirsiniz.
    Ebys kurulumu nasıl yapılır?
    CBÜ Ebys nasıl giriş yapılır?
    CBÜ EBYS'ye giriş yapmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Adrese Erişim: https://ebys.cbu.gov.tr/ adresine gidin. 2. Kullanıcı Adı ve Şifre: Sisteme kullanıcı adınız ve şifrenizle giriş yapın. EBYS'nin kurulumu için ise: 1. Tarayıcı Seçimi: Internet Explorer veya Microsoft Edge tarayıcılarını kullanın. 2. Kurulum Linki: EBYS programının kurulum sayfasının linkine tıklayın. 3. Kurulum: "Windows Uygulaması Kur" butonuna tıklayın ve yükleme işlemini başlatın.
    CBÜ Ebys nasıl giriş yapılır?
    Ebys PTT'de nasıl kullanılır?
    EBYS (Elektronik Belge Yönetim Sistemi) PTT'de şu şekilde kullanılır: 1. Sisteme Giriş: PTT EBYS'ye, kurum tarafından verilen kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılır. 2. Evrak İşlemleri: Ana ekranda yer alan menüden "Evrak İşlemleri" bölümüne tıklanır ve "Evrak Oluştur" seçeneği seçilir. 3. Bilgilerin Girilmesi: Konu kodu ve konu alanı doldurulur, evrakın saklama süresi (miat) belirlenir, gereği kısmı doldurularak evrakın kimlere hitap ettiği seçilir ve onay akışı belirlenir. 4. Yazının Yazılması: EBYS editörü üzerinden resmi yazı, belirlenen formatta yazılır. Gerekirse evrak ekleri yazılır ve dosya olarak eklenir, ilgili başka belgeler varsa "İlgi" kısmına eklenir. 5. Kaydetme ve Onaya Sunma: Yazı tamamlandıktan sonra "Kaydet" ve ardından "Onaya Sun" butonlarına tıklanır. Onay yetkilisi, evrakı e-imza ile imzalar. 6. Gönderim: Onaylandıktan sonra evrak, ilgili kurum veya kişilere dijital olarak gönderilir.
    Ebys PTT'de nasıl kullanılır?
    EBYS ile neler yapılabilir?
    EBYS (Elektronik Belge Yönetim Sistemi) ile aşağıdaki işlemler yapılabilir: 1. Var olan veri kaynaklarına bağlanma: SAP, New Frame, sosyal medya, printer, tarayıcı, telefon gibi kaynaklara bağlanarak dokümanları sıfır noktasında oluşturup işleme. 2. Veri kaynaklarını dinleme: E-mail, faks, SMS ile Twitter, Facebook gibi sosyal medya kanallarını dinleyerek, anket sistemleri ve kampanya yönetimleriyle hareket etme. 3. Etkileşime geçme: Dinleyip harekete geçebilen, alternatif ve paralel yollarla otomatik değişebilen bir diyalog sistemine sahip olma. 4. İş akışı otomasyonu: Belgelerin zamanında ve doğru kişiye ulaştırılmasını sağlama. 5. Doküman yönetimi: Belgeleri hızlı bir şekilde dosyalama ve arşivleme, yetki seviyelerine göre arama yapma. 6. Elektronik imza: Elektronik imza ile onaylama sürecini hızlandırma ve güvenliği artırma. 7. Performans ölçümü: Personelin verimliliğini ölçme ve performansını değerlendirme.
    EBYS ile neler yapılabilir?
    Ebys v2 nedir?
    EBYS V2, Elektronik Belge Yönetim Sistemi'nin ikinci versiyonunu ifade eder. EBYS, belgelerin dijital ortamda güvenli bir şekilde yönetilmesi, düzenlenmesi, arşivlenmesi ve paylaşılması için kullanılan bir sistemdir.
    Ebys v2 nedir?
    Ebys kullanmak zorunlu mu?
    Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) kullanımı zorunlu olup, bu zorunluluk özellikle kamu kurumları ve e-devlet ile entegre çalışan kuruluşlar için geçerlidir. Bunun yanı sıra, belirli büyüklükteki şirketler ve ticaretin dijitalleşmesiyle ön plana çıkan sektörler de rekabet güçlerini koruyabilmek ve büyümeye devam etmek için EBYS sistemini kullanmak zorundadır.
    Ebys kullanmak zorunlu mu?