Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yoğurtlu noodle, sağlık açısından bazı riskler taşıyabilir.
Yüksek kalori ve yağ içeriği nedeniyle aşırı tüketimi kilo alımına yol açabilir 1. Ayrıca, yoğurtlu soslar genellikle laktoz intoleransı olan kişilerde sindirim sorunlarına neden olabilir 1.
Hazır noodle ürünlerinde bulunan katkı maddeleri, trans yağlar ve yüksek sodyum da sağlık problemlerini tetikleyebilir 23. Bu maddeler, kalp hastalıkları, yüksek tansiyon ve böbrek rahatsızlıkları gibi ciddi sorunlara yol açabilir 23.
Daha sağlıklı bir seçenek için, ev yapımı noodle tercih edilebilir ve taze sebzeler, yağsız protein kaynakları ve az miktarda tuz içeren soslarla birleştirilebilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: