Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mor ekmek ve siyez simidi, içerdikleri bileşenler nedeniyle sağlıklı kabul edilebilir.
Mor ekmek, İstanbul Üniversitesi Sankara Beyin ve Biyoteknoloji Araştırma Merkezi tarafından üretilen ve mormiks adı verilen bir karışım içeren bir ekmek türüdür 15. Mormiks, mor renkteki sebze ve meyvelerdeki antosiyaninlerden elde edilir ve diyabet, kalp damar hastalıkları gibi birçok rahatsızlığa iyi geldiği düşünülmektedir 25.
Siyez simidi ise siyez buğdayından yapılan bir simit çeşididir 4. Siyez buğdayı, düşük gluten oranı, yüksek lif ve antioksidan içeriği ile sağlıklı bir besin kaynağı olarak bilinir 4.
Ancak, her iki ürünün de sağlık üzerindeki etkileri kişiden kişiye değişebilir ve dengeli bir diyetin parçası olarak tüketilmesi önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: