Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lavaşın sağlıksız sayılabileceği bazı durumlar:
- Yüksek karbonhidrat içeriği 4. Özellikle rafine beyaz unla yapılan lavaşlarda kan şekeri seviyelerinde hızlı dalgalanmalara neden olabilir, bu durum diyabet hastaları için endişe vericidir 4.
- Yüksek sodyum içeriği 4. Bazı ticari lavaşlarda bulunur, bu da hipertansiyona ve artan kardiyovasküler risklere katkıda bulunabilir 4.
- Düşük besin yoğunluğu 4. Tam tahıl yerine rafine unla yapılan lavaşlar, vitamin ve mineral açısından daha sınırlı bir içeriğe sahiptir 4.
- Aşırı tüketim 12. Her besinde olduğu gibi, lavaşın da çok fazla tüketilmesi kilo artışına yol açabilir 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: