Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lactobacillus yoğurt mayası, yoğurt yapımında kullanılan ve sağlığa birçok fayda sağlayan canlı mikroorganizmalardan oluşur 12.
İşe yaradığı başlıca alanlar:
- Sindirim sistemi sağlığı: Bağırsaklardaki iyi bakteri sayısını artırarak sindirimi destekler, hazımsızlık, şişkinlik ve ishal gibi sorunları önler 12.
- Bağışıklık sistemi: Bağışıklık hücrelerini destekleyerek vücudun hastalıklara karşı direncini artırır 12.
- Kemik sağlığı: Kalsiyum içeriği sayesinde kemiklerin güçlenmesine yardımcı olur 3.
- Kilo kontrolü: Yağ kaybını destekler ve kan şekerinin düzenlenmesine katkıda bulunur 23.
Ayrıca, Lactobacillus yoğurt mayası, vitamin ve minerallerin daha iyi emilmesini sağlar 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: