Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kivi, düşük glisemik indekse (GI) sahiptir ve lif içeriği sayesinde glikozun emilimini yavaşlatarak kan şekerinin kontrol altında tutulmasına katkı sağlar 134.
Ancak, kivi tüketirken porsiyon kontrolüne dikkat edilmelidir 4. Birden fazla kivi yenecekse, bunun gün içine yayılması önerilir 4. Ayrıca, kiviyi tek başına yemek yerine, yoğurt veya peynir gibi protein veya sağlıklı yağ içeren besinlerle birlikte tüketmek, kan şekeri üzerindeki etkisini daha da dengeleyebilir 4.
Kivi veya herhangi bir besin tüketmeden önce, özellikle kronik bir sağlık sorunu veya düzenli kullanılan bir ilaç varsa, bir sağlık profesyoneline danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: