Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şeker hastalarının yememesi gereken bazı meyveler:
- Hurma ve kuru incir, kuru üzüm gibi kuru meyveler 3. Ağırlıkça çok yüksek oranda şeker içerirler 3.
- Karpuz 3. Çok fazla su içerdiği için 100 gramında yalnız 6 gram şeker bulunur, ancak glisemik indeksi yüksektir 3.
- Çok olgun meyveler 3. Bal gibi tatlılaşmış meyvelerin şeker içeriği ve glisemik indeksi, daha az olgun meyvelere göre yüksektir 3.
- Şeker eklenmiş meyve ürünleri 3. Reçel, marmelat, komposto gibi ürünler kan şekerini çok hızlı yükseltebilir 3.
Şeker hastalarının porsiyon kontrolüne dikkat ederek tüketebileceği meyveler:
- Elma, armut, çilek, böğürtlen, greyfurt gibi düşük glisemik indeksli meyveler 4.
Şeker hastalarının beslenme düzeniyle ilgili en doğru bilgileri almak için bir diyetisyene danışmaları önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: