Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Her gün kırmızı et tüketmek bazı sağlık sorunlarına yol açabilir.
Olası zararlar:
- Kalp ve damar hastalıkları: Kırmızı et, doymuş yağ içeriği nedeniyle kolesterolü artırarak kalp ve damar hastalıklarına neden olabilir 12.
- Sindirim sorunları: Et, sindirimi zor bir besindir ve fazla tüketim midede ağrı, kramp, bağırsaklarda gaz ve şişkinliğe yol açabilir 13.
- Böbrek taşları: Fazla kırmızı et tüketimi, ürik asit miktarını artırarak böbrek taşı oluşumuna neden olabilir 15.
- Kanser riski: Özellikle işlenmiş kırmızı etlerin tüketimi, kalın bağırsak, meme ve mide kanseri riskini artırabilir 35.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: