Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kırmızı et tüketimi yoluyla çeşitli hastalıklar bulaşabilir, bunlar arasında en sık görülenler şunlardır:
- Salmonella: Şiddetli karın ağrıları, bulantı ve ishallere yol açan bir bağırsak enfeksiyonudur 12.
- E-coli: Toplu yemek çıkan yerlerde sıkça görülen zehirlenmelere neden olur 1.
- Brusella: Ateş, yorgunluk, iştahsızlık ve baş ağrısı gibi belirtilerle kendini gösterir 12.
- Toksoplazma: Çiğ veya az pişmiş etler ve kedi dışkısı yoluyla insana geçer 1.
- Q Ateşi: Deri teması ve solunum yoluyla bulaşan, akciğer ve diğer organlarda ciddi hastalıklara yol açabilen bir hastalıktır 1.
Ayrıca, şarbon da kırmızı et yoluyla bulaşabilecek hastalıklardan biridir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: