Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gıda takviyeleri kullanmadan önce mutlaka bir doktora veya diyetisyene danışılmalıdır.
Bazı yaygın gıda takviyeleri ve kullanım amaçları:
- Multivitaminler: Vücudun çeşitli vitamin ve mineral ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılır 12.
- Omega-3 yağ asitleri: Kalp sağlığını, beyin fonksiyonlarını ve inflamasyonu kontrol etmeye yardımcı olur 13.
- Probiyotikler: Bağırsak sağlığını destekler, özellikle antibiyotik kullanımı sonrası veya sindirim sorunları olduğunda önerilir 13.
- Bitkisel takviyeler: Bağışıklık sistemini desteklemek, stresi azaltmak veya uyku kalitesini artırmak için kullanılabilir 12.
- Demir takviyeleri: Demir eksikliği anemisini önlemek veya tedavi etmek için kullanılır 23.
- Kalsiyum ve D vitamini: Kemik sağlığını korumak için önemlidir 13.
- Enerji takviyeleri: B vitaminleri, kreatin ve kafein gibi bileşenler enerji seviyelerini artırabilir 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: