Kıtlama şekerin sağlıklı olup olmadığı konusunda farklı görüşler bulunmaktadır. Olumsuz Yönler: - Kıtlama şekeri, yüksek glisemik indeksi (GI) olan bir tatlandırıcıdır, bu da kan şekerini hızla yükseltebileceği anlamına gelir. - Kıtlama şekeri, boş kalori olarak bilinir, yani besin değeri çok düşüktür ancak kalorisi yüksektir. Olumlu Yönler: - Erzurum yöresinde kıtlama şekerin, normal şekere göre daha sağlıklı olduğu düşünülmektedir. Genel Öneriler: - Sağlık açısından daha iyi bir seçenek olması nedeniyle, kıtlama şekeri yerine doğal tatlandırıcılar tercih edilebilir. - Günlük şeker tüketimi, Dünya Sağlık Örgütü'nün önerdiği gibi toplam kalori alımının %10'unu geçmemelidir.