Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En tehlikeli şeker olarak fruktoz gösterilmektedir 15. Fruktoz, özellikle yüksek oranda fruktoz içeren mısır şurubunda bulunur 1. Bu tür şeker, aşağıdaki besinlerde yer alabilir:
- Konserve sebzeler 4. Fasulye, domates, bezelye gibi konserve gıdalara lezzet artırmak amacıyla şeker eklenebilir 4.
- Diyet atıştırmalıklar 4. Yağsız ve diyet dostu olarak pazarlanan bu besinlerin büyük bir kısmına yüksek miktarda şeker eklenir 4.
- Mısır gevrekleri 4. Sağlıklı zannedilen bazı kahvaltı gevrekleri, bir dilim kekten daha fazla şeker içerebilir 4.
- Ekmekler 4. Beyaz, tahıllı ve esmer ekmek gibi birçok ekmek türüne de şeker eklenebilir 4.
- Smoothie'ler 4. Dışarıda sipariş edilen smoothie'lere daha lezzetli olmaları için şeker ilave edilebilir 4.
- Meyveli yoğurtlar 4. Hazır meyveli yoğurtların neredeyse tamamına, lezzetlerini artırmak amacıyla şeker eklenir 4.
- Soslar ve çeşniler 4. Yemeklere lezzet katmak için kullanılan sos ve çeşnilerin birçoğu yüksek miktarda şeker içerebilir 4.
Ayrıca, tüm şekerli gıdalarda gizli şeker bulunabilir 2. Glikoz, fruktoz, laktoz, maltoz, dekstroz veya sakkaroz içeren tüm ürünler şeker içerir 2.
Şekerin sağlık üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak için, kan şekerinin ani yükselmesine neden olan şekerli gıdalardan uzak durmak önemlidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: