Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kıtlama şekerin sağlıklı olup olmadığı konusunda farklı görüşler bulunmaktadır.
Olumsuz Yönler:
- Kıtlama şekeri, yüksek glisemik indeksi (GI) olan bir tatlandırıcıdır, bu da kan şekerini hızla yükseltebileceği anlamına gelir 1. Bu nedenle diyabeti olan kişilerin tüketimini sınırlamaları önerilmektedir 1.
- Kıtlama şekeri, boş kalori olarak bilinir, yani besin değeri çok düşüktür ancak kalorisi yüksektir 1.
Olumlu Yönler:
- Erzurum yöresinde kıtlama şekerin, normal şekere göre daha sağlıklı olduğu düşünülmektedir 3. Çünkü kıtlama şekeri, saf ve katkısız şeker pancarı bitkisinden üretilir 3.
Genel Öneriler:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: