Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çiğ sütte yapılan bazı analizler şunlardır:
- Duyusal testler: Renk, tat, koku ve viskozite gibi özelliklere bakılır 14.
- Asitlik tayini: Sütün işlenebilirliğini ve kalitesini belirler 35.
- Yoğunluk ölçümü: Süte su katılıp katılmadığını tespit eder 24.
- Donma ve kaynama noktası testi: Sütün saflığını ve eklenen maddeleri ortaya çıkarır 14.
- Protein stabilitesi (alkol testi): Sütteki asitlik artışını belirler 4.
- Antibiyotik ve deterjan testleri: Sütte bu maddelerin bulunup bulunmadığını kontrol eder 24.
- Mikrobiyolojik analizler: Toplam canlı bakteri sayısı ve somatik hücre sayısı ölçülür 2.
Ayrıca, titrasyon, Gerber yöntemi, kryoskop analizi gibi daha detaylı teknikler de uygulanır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: