• Buradasın

    Zimmetin altına ne yazılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Zimmet altına yazılacak bilgiler şunlardır:
    1. Tutanak Başlığı: "Araç Zimmet Tutanağı" veya "Taşıt Teslim Belgesi" 1.
    2. Araç Bilgileri: Marka, model, plaka, şasi numarası, kilometre bilgisi 1.
    3. Teslim Eden Bilgileri: Adı, soyadı, görev unvanı, imzası 1.
    4. Teslim Alan Bilgileri: Adı, soyadı, görev unvanı, imzası 1.
    5. Teslim Tarihi ve Saati: Güncel tarih ve varsa dönüş tarihi 1.
    6. Teslim Koşulları: Akaryakıt durumu, hasar durumu, evraklar (ruhsat, trafik sigortası) 1.
    7. Kullanım Şartları: Sürüş kuralları, güzergâh sınırlamaları, özel kullanım yasağı vb. 1.
    8. Notlar ve Ek Açıklamalar: Araçta bulunan demirbaşlar veya özel ekipmanlar 1.
    9. Ekler: Ruhsat fotokopisi, araç fotoğrafları vb. 1.
    Ayrıca, zimmet tutanağında zimmet suçunu oluşturan unsurların da yer alması önemlidir:
    • Zimmeti gerçekleştiren kişinin kamu görevlisi olması 25.
    • Görevi gereği mala zilyetliğin devredilmiş olması 25.
    • Malın kendisinin veya başkasının zimmetine geçirilmesi 25.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Zimmet ve zimem defteri aynı mı?
    Zimmet ve zimem defteri kavramları farklı anlamlara sahiptir: - Zimmet: Borç anlamına gelir ve bu borcun yazılı hale getirildiği deftere "zimem defteri" denir. - Zimem: Zimmet kelimesinin çoğuludur ve Osmanlı döneminde zenginlerin, borçlarını ödeyemeyen vatandaşlara yardımcı olmak için kullandıkları bir yöntemdir.
    Zimmet ve zimem defteri aynı mı?
    Zimmetin teslim alındığına dair form nedir?
    Zimmetin teslim alındığına dair form, zimmet teslim tutanağı olarak adlandırılır. Bu tutanak, işveren ve çalışan arasında yapılan ve işverenin, bir çalışanın görevlerini yerine getirmesi için ekipman kullanımına izin verdiğini belirten bir anlaşmadır. Zimmet teslim tutanağında genellikle şu bilgiler yer alır: - Taraf bilgileri (teslim eden kişi veya kurum, teslim alan çalışan); - Zimmet konusu malzeme bilgisi (tür, marka, model, seri numarası, miktar); - Teslim tarihi ve süresi (geçici veya sürekli kullanım bilgisi); - Sorumluluk ve yükümlülükler (kayıp, hasar veya kötü kullanıma karşı sorumluluk); - İmzalar (teslim eden ve alanın adı, unvanı ve ıslak imzası).
    Zimmetin teslim alındığına dair form nedir?
    Zimmet defteri hangi birimlerde tutulur?
    Zimmet defteri, çeşitli birimlerde tutulabilir: 1. Mahkemeler ve icra daireleri: Mahkemelerin veya icra dairelerinin dosyalarının başka bir yere gönderilmesi durumunda, giden dosyaların kaydedilmesi için tutulur. 2. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı: Bakanlık bünyesinde posta işlemlerinin takibi için posta zimmet defteri kullanılır. 3. Cumhuriyet başsavcılıkları: Soruşturma, kabahat eylemleri kayıt, esas, infaz gibi defterlerin yanı sıra zimmet defteri de tutmak zorundadır. 4. Üniversiteler: Personel Daire Başkanlığı gibi birimlerde, evrak teslim alma işlemlerinde zimmet defteri kullanılır.
    Zimmet defteri hangi birimlerde tutulur?
    Görevin kötüye kullanılması ve zimmet farkı nedir?
    Görevi kötüye kullanma ve zimmet suçları, kamu görevlileri tarafından işlenebilen benzer ancak farklı suç türleridir. Görevi kötüye kullanma, kamu görevlisinin görevini: - Kanunlara aykırı biçimde yapması, - Gereği gibi yapmaması, - Görevi ihmal etmesi sonucunda, bir kişinin mağduriyetine veya kamunun zararına neden olması durumudur. Zimmet ise, kamu görevlisinin görevi nedeniyle zilyetliği kendisine devredilmiş olan veya koruma ve gözetimiyle yükümlü olduğu malı kendisinin veya başkasının zimmetine geçirmesi suçudur.
    Görevin kötüye kullanılması ve zimmet farkı nedir?
    Posta zimmet defterine ne yazılır?
    Posta zimmet defterine aşağıdaki bilgiler yazılır: 1. Sıra numarası. 2. Evrak numarası. 3. Gönderildiği yer. 4. Teslim edildiği tarih. 5. Teslim alanı adı ve soyadı. 6. Teslim alanın imzası. Ayrıca, defterin başına ve sonuna kaç sayfadan ibaret olduğu yazılır ve bu yazı mühürlenerek imzalanır.
    Posta zimmet defterine ne yazılır?
    Zimmet ne anlama gelir?
    Zimmet kelimesi farklı bağlamlarda farklı anlamlar taşır: 1. Hukuk ve Ceza Hukuku Terimi Olarak Zimmet: Bir kamu görevlisinin, görevi gereği kendisine teslim edilen veya gözetimi altında bulunan malı hukuka aykırı olarak kendisinin veya başkasının malvarlığına dahil etmesi anlamına gelir. 2. Genel Anlamda Zimmet: Üstlenilen, yerine getirilmesi gereken şey, borç, koruma ve himaye anlamlarına gelir.
    Zimmet ne anlama gelir?
    Zimmete alınan malzeme nasıl iade edilir?
    Zimmete alınan malzemenin iadesi için aşağıdaki adımlar izlenmelidir: 1. Kontrol: İlgili kişi veya birim tarafından ambara teslim edilmek istenen malzeme kontrol edilir. 2. Eksik veya Arızalı Malzeme: Eğer malzeme eksik veya arızalıysa, Değer Tespit Komisyonu tarafından rayiç bedeli tespit edilir. 3. Zimmet Fişi: Malzeme eksik veya arızalı değilse, Taşınır Kayıt ve Yönetim Sistemi üzerinden zimmet fişi (düşme/iade) düzenlenir. 4. İmza ve Teslim Alma: Zimmet fişi ilgili personele imzalatılarak malzeme teslim alınır. 5. Dosyalama: Düzenlenen TİF ve belgelerin birer nüshası dosyalanır.
    Zimmete alınan malzeme nasıl iade edilir?