• Buradasın

    Vizite kağıdı ne işe yarar?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Vizite kağıdı, sigortalının hastalandığında sağlık kuruluşlarından hizmet alabilmesi için işveren tarafından düzenlenen bir belgedir 14.
    İşe yarar yönleri:
    • Çalışanlar, vizite kağıdı olmadan sosyal güvenlik kuruluşundan hizmet alamazlar 14.
    • Emekliler, sağlık karneleri ile başvurabilir 1.
    • İş kazalarında, en geç 3 iş günü içinde Sosyal Güvenlik Kurumu'na bildirim yapılmasını sağlar 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Vizit ne demek?
    Vizit kelimesi iki farklı anlamda kullanılabilir: 1. Taşıt aracı: Otobüs, minibüs gibi hızlı taşıt araçlarını ifade eder. 2. Tıbbi terim: Hastanede yatan hastaların doktorlar tarafından ziyaret edilip durum değerlendirilmesi yapılması anlamına gelir.
    Vizit ne demek?
    Vizite kağıdı e-devletten alınır mı?
    Vizite kağıdı, e-devlet üzerinden doğrudan alınamaz. Ancak, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) e-vizite sistemi üzerinden elektronik olarak temin edilebilir. e-Vizite sistemine giriş yaparak, çalışanlar sağlık raporlarını işverenleri aracılığıyla SGK'ya iletebilirler.
    Vizite kağıdı e-devletten alınır mı?
    SGK'ya vizite kağıdı nasıl gönderilir?
    SGK'ya vizite kağıdının gönderilmesi, e-Vizite sistemi üzerinden dijital ortamda yapılır. İşlem adımları: 1. Sisteme Erişim: www.sgk.gov.tr adresine gidip "e-SGK" butonuna tıklayın ve "İşveren > Çalışılmadığına Dair Bildirim Girişi (4A)" seçeneğini seçin. 2. Giriş Yapma: Kullanıcı kodu ve işyeri şifresi ile sisteme giriş yapın. 3. Raporları Onaylama: T.C. kimlik numarası veya rapor tarihine göre arama yaparak çalışanın sağlık raporunu görüntüleyin ve belirtilen tarihlerde çalışmadığını onaylayarak rapor işlemini tamamlayın. Alternatif olarak, manuel yükleme gerektiğinde, rapordaki tüm bilgilerin eksiksiz ve doğru bir şekilde girilmesi gerekir.
    SGK'ya vizite kağıdı nasıl gönderilir?
    Vizite kağıdı alan işçinin maaşı kesilir mi?
    Vizite kağıdı alan işçinin maaşı, işverenin inisiyatifine bağlı olarak kesilebilir. Yasalar gereğince, işçinin hastalanması sonucu viziteye çıkarak iş yerinden izin alması durumunda vizite izni ücretli izin olarak verilir.
    Vizite kağıdı alan işçinin maaşı kesilir mi?
    Vizite kağıdı yerine e-vizite nasıl yapılır?
    Vizite kağıdı yerine e-vizite yapmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. SGK'nın resmi web sitesine giriş yapın: www.sgk.gov.tr adresine giderek "e-SGK" butonuna tıklayın. 2. "İşveren > Çalışılmadığına Dair Bildirim Girişi (4A)" seçeneğini seçin. 3. Kullanıcı kodu ve işyeri şifresi ile sisteme giriş yapın: İlgili modüle erişmek için gerekli bilgileri girin. 4. Çalışanın sağlık raporunu görüntüleyin: T.C. kimlik numarası veya rapor tarihine göre arama yaparak çalışanın raporunu bulun. 5. Çalışanın belirtilen tarihlerde çalışmadığını onaylayın: Raporu onaylayarak e-vizite işlemini tamamlayın. e-Vizite sistemi, sağlık raporlarının dijital ortamda güvenli ve hızlı bir şekilde SGK'ya bildirilmesini sağlar.
    Vizite kağıdı yerine e-vizite nasıl yapılır?
    E-vizite hangi durumlarda kullanılır?
    e-Vizite aşağıdaki durumlarda kullanılır: 1. Hastalık: Çalışanların sağlık raporu aldıkları hastalık dönemlerinde. 2. İş Kazası: İş yerinde gerçekleşen kazalar sonucu alınan raporlarda. 3. Analık: Doğum izni sürecinde alınan sağlık raporlarında. Ayrıca, e-Vizite sistemi, çalışanların raporlu oldukları günleri SGK'ya bildirmek için genel olarak tüm sağlık raporlarının dijital ortamda işlenmesinde de kullanılır.
    E-vizite hangi durumlarda kullanılır?
    SGK vizite nasıl yapılır?
    SGK vizite işlemi, çalışanların sağlık raporlarının dijital ortamda Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) bildirilmesi için aşağıdaki adımlar izlenerek yapılır: 1. Sisteme Erişim: www.sgk.gov.tr adresine gidip "e-SGK" butonuna tıklayın ve "İşveren > Çalışılmadığına Dair Bildirim Girişi (4A)" seçeneğini seçin. 2. Giriş Yapma: Kullanıcı kodu ve işyeri şifresi ile sisteme giriş yapın. 3. Raporları Onaylama: T.C. kimlik numarası veya rapor tarihine göre arama yaparak çalışanın sağlık raporunu görüntüleyin ve belirtilen tarihlerde çalışmadığını onaylayarak rapor işlemini tamamlayın. Manuel yükleme gerektiğinde, rapordaki tüm bilgilerin eksiksiz ve doğru bir şekilde girilmesi önemlidir.
    SGK vizite nasıl yapılır?