• Buradasın

    SGK vizite nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    SGK vizite işlemi, çalışanların sağlık raporlarının dijital ortamda Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) bildirilmesi için aşağıdaki adımlar izlenerek yapılır:
    1. Sisteme Erişim: sgk.gov.tr adresine gidip "e-SGK" butonuna tıklayın ve "İşveren > Çalışılmadığına Dair Bildirim Girişi (4A)" seçeneğini seçin 14.
    2. Giriş Yapma: Kullanıcı kodu ve işyeri şifresi ile sisteme giriş yapın 14.
    3. Raporları Onaylama: T.C. kimlik numarası veya rapor tarihine göre arama yaparak çalışanın sağlık raporunu görüntüleyin ve belirtilen tarihlerde çalışmadığını onaylayarak rapor işlemini tamamlayın 14.
    e-Vizite sistemi üzerinden ayrıca:
    • İş kazası, analık gibi durumlarda da raporlar dijital olarak SGK'ya iletilebilir 13.
    • Raporlar, sağlık kuruluşları tarafından doğrudan elektronik sistem üzerinden de sisteme yüklenebilir 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    E Vizite SGK'ya ne zaman düşer?
    E-vizite üzerinden SGK'ya düşen raporlar, işverenin raporu onayladığı tarihte sisteme işlenir. Raporların onaylanma süresi, raporun elektronik ortamda tebliği ile başlar ve muhtasar ve prim hizmet beyannamesi veren işyerleri için rapor bitimini takip eden ayın 26'sında, diğer işyerleri için ise 23'ünde sona erer.
    E Vizite SGK'ya ne zaman düşer?
    E-vizite rapor onaylanmazsa ne olur?
    E-vizite üzerinden rapor onaylanmazsa işverene aşağıdaki cezalar uygulanır: 1. Raporun hiç onaylanmaması durumunda, ilgili döneme ait aylık brüt asgari ücretin yarısı tutarında idari para cezası uygulanır. 2. Raporun geç onaylanması durumunda, rapor bitim tarihini takip eden ayda geçerli olan brüt asgari ücretin 1/10’u tutarında idari para cezası uygulanır. Ayrıca, işçinin rapor parası da ödenmez.
    E-vizite rapor onaylanmazsa ne olur?
    SGK ne anlama gelir?
    SGK kısaltması, Sosyal Güvenlik Kurumu anlamına gelir.
    SGK ne anlama gelir?
    SGK e-vizite raporu kaç gün içinde girilmeli?
    SGK e-vizite raporu, işverenler tarafından raporun bitiş tarihini takip eden 5 gün içinde girilmelidir.
    SGK e-vizite raporu kaç gün içinde girilmeli?
    SGK giriş çıkışta nelere dikkat edilmeli?
    SGK giriş ve çıkış işlemlerinde dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar şunlardır: 1. Yasal Mevzuata Uygunluk: İş Kanunu, SGK mevzuatı ve KVKK hükümlerine uygun hareket edilmelidir. 2. Doğru ve Güvenilir Kayıt Tutma: Çalışanların işe giriş ve çıkış saatleri, fazla mesai ve izinler dakika ve saniye hassasiyetiyle kaydedilmelidir. 3. Sistem Seçimi ve Kullanımı: Parmak izi okuma, yüz tanıma veya kartlı geçiş gibi teknolojiler kullanılarak, sistemin bordro ve insan kaynakları ile entegre çalışması sağlanmalıdır. 4. SGK Bildirimleri: Çalışanın işten ayrılış tarihi ve nedeni, işten çıkış bildirgesi ile en geç 10 gün içinde SGK'ya bildirilmelidir. 5. İşten Çıkış Kodları: İşten çıkış nedenini belirten kodların doğru bir şekilde sisteme girilmesi, çalışanın işsizlik ödeneği gibi haklarını etkiler. 6. Çalışan Bilgilendirmesi: Çalışanlar, giriş-çıkış sistemi hakkında bilgilendirilmeli ve kişisel verilerinin nasıl korunduğu konusunda eğitilmelidir.
    SGK giriş çıkışta nelere dikkat edilmeli?
    SGK vizite girişi ne zaman yapılmalı?
    SGK vizite girişi, çalışanların aldıkları sağlık raporlarının bitiş tarihinden sonra en geç 5 gün içinde yapılmalıdır.
    SGK vizite girişi ne zaman yapılmalı?
    SGK'ya vizite kağıdı nasıl gönderilir?
    SGK'ya vizite kağıdının gönderilmesi, e-Vizite sistemi üzerinden dijital ortamda yapılır. İşlem adımları: 1. Sisteme Erişim: www.sgk.gov.tr adresine gidip "e-SGK" butonuna tıklayın ve "İşveren > Çalışılmadığına Dair Bildirim Girişi (4A)" seçeneğini seçin. 2. Giriş Yapma: Kullanıcı kodu ve işyeri şifresi ile sisteme giriş yapın. 3. Raporları Onaylama: T.C. kimlik numarası veya rapor tarihine göre arama yaparak çalışanın sağlık raporunu görüntüleyin ve belirtilen tarihlerde çalışmadığını onaylayarak rapor işlemini tamamlayın. Alternatif olarak, manuel yükleme gerektiğinde, rapordaki tüm bilgilerin eksiksiz ve doğru bir şekilde girilmesi gerekir.
    SGK'ya vizite kağıdı nasıl gönderilir?