• Buradasın

    İşyeri bildirgesi 4a ne zaman verilir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    4/a kapsamında sigortalı çalıştırılanlar için işyeri bildirgesi, işverenin en geç sigortalı çalıştırmaya başladığı tarihte verilmesi gerekmektedir 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    SGK e-bildirge nasıl alınır?
    SGK e-Bildirge almak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. E-Bildirge Formunu Temin Etmek: Form, işverenin kendisi, vekili veya imza yetkisine sahip biri tarafından doldurulmalıdır. 2. SGK İl Müdürlüğüne Başvuru Yapmak: İşverenin bağlı olduğu SGK il veya merkez müdürlüğüne giderek kullanıcı adı ve şifre alınmalıdır. 3. e-Devlet Üzerinden Giriş: SGK’nın web sitesinde “e-SGK” menüsü altında bulunan “e-Bildirge” sistemi sayfasına giderek “Giriş” butonuna basılmalıdır. 4. Bilgilerin Girilmesi: Açılan sayfada, e-bildirge başvurusu sonucunda verilen kullanıcı adı, iş yeri şifresi ve sistem şifresi ilgili alanlara doldurularak giriş yapılmalıdır. e-Bildirge kullanmak zorunlu olup, geç bildirim durumunda idari para cezası uygulanmaktadır.
    SGK e-bildirge nasıl alınır?
    SGK iş yeri bildirgesi kaç gün içinde verilir?
    SGK işyeri bildirgesi, çalışanın işe başlama tarihinden itibaren en geç 1 gün içinde verilmelidir.
    SGK iş yeri bildirgesi kaç gün içinde verilir?
    SGK işyeri bildirgesi nasıl alınır?
    SGK işyeri bildirgesi almak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. e-Devlet Kapısı'na Giriş: T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile e-Devlet platformuna giriş yapın. 2. SGK Hizmetleri Menüsüne Gidiş: Ana sayfadaki arama kutusuna "SGK Tescil ve Hizmet Dökümü" yazarak ilgili hizmete ulaşın. 3. Hizmet Dökümü Görüntüleme: Açılan sayfada, sigorta başlangıç tarihiniz ve tüm işe giriş bilgileriniz yer alır. Buradan işe giriş bildirgenizi görüntüleyebilir veya "Barkodlu Belge Oluştur" diyerek PDF dosyasını cihazınıza indirebilirsiniz. Alternatif olarak, SGK'nın resmi web sitesi üzerinden "İşveren Sistemi"ne giriş yaparak da işe giriş bildirgesini elektronik ortamda düzenleyebilir ve gönderebilirsiniz.
    SGK işyeri bildirgesi nasıl alınır?
    4A işe giriş bildirgesi nasıl alınır?
    4A işe giriş bildirgesi almak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. e-Devlet Kapısı üzerinden sisteme giriş yapın. 2. Arama kısmına "4A İşe Giriş Çıkış Bildirgesi" yazın ve çıkan seçeneğe tıklayın. 3. Açılan sayfada "Belge Oluştur" butonuna tıklayarak işe giriş bildirgesini oluşturun. 4. Oluşturulan belgeyi PDF formatında cihazınıza indirin. Ayrıca, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) il/ilçe müdürlüklerine çalışanın kimlik belgesi ile başvurarak da işe giriş bildirgesini temin edebilirsiniz.
    4A işe giriş bildirgesi nasıl alınır?
    SGK işe giriş bildirgesi nasıl görüntülenir?
    SGK işe giriş bildirgesini görüntülemek için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. e-Devlet Kapısı'na Giriş: T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile e-Devlet platformuna giriş yapın. 2. SGK Hizmetleri Menüsü: Ana sayfadaki arama kutusuna "SGK Tescil ve Hizmet Dökümü" yazarak ilgili hizmete ulaşın. 3. Hizmet Dökümü Görüntüleme: Açılan sayfada, sigorta başlangıç tarihiniz ve tüm işe giriş bilgileriniz yer alır.
    SGK işe giriş bildirgesi nasıl görüntülenir?
    İşe başlama bildirimi yapılmazsa ne olur?
    İşe başlama bildirimi yapılmazsa, işveren idari para cezası ile karşı karşıya kalır. Diğer olası sonuçlar: - Çalışanın sosyal güvence kapsamına alınması ve sigorta primlerinin düzenli olarak ödenmesi engellenir. - İşçinin işsizlik maaşı gibi haklardan yararlanabilmesi mümkün olmaz.
    İşe başlama bildirimi yapılmazsa ne olur?
    İşyeri bildirgesi nedir?
    İşyeri bildirgesi, sigortalı çalıştırmaya başlayacak işverenlerin, Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) vermesi gereken bir tür başlangıç bildirim belgesidir. Bu bildirgenin verilmesinin ardından işverenlerin SGK yükümlülükleri de başlar. İşyeri bildirgesine eklenmesi gereken bazı belgeler şunlardır: - Daimi mahiyetteki işyerlerinde, işyerinin adresini gösterir yerleşim belgesi; - Gerçek kişi işverenler yönünden kendilerinin, tüzel kişi işverenler yönünden ise tüzel kişiliği temsile yetkili kişilerin imza sirküleri; - İşverenden iş alan alt işverenlerin yaptıkları sözleşmenin bir örneği; - Tüzel kişiler için; hükmi şahsiyetin tescil edildiği Ticaret Sicil Gazetesi; - Adi ortaklıklar; noter onaylı ortaklık sözleşmesi. İşyeri bildirgesi, elektronik ortamda hazırlanarak sistemde onaylandığında tescil işlemi tamamlanmış olur.
    İşyeri bildirgesi nedir?