• Buradasın

    Doğum yapan memur yurtdışında çalışabilir mi?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Doğum yapan memur, yurtdışında çalışamaz, çünkü aylıksız izindeyken devlet memuru sıfatının gerektirdiği hak ve yükümlülükler devam eder ve bu süre zarfında başka bir işte çalışmak yasaktır 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kamu işçileri yurt dışına çıkabilir mi?

    Kamu işçilerinin yurt dışına çıkıp çıkamayacağı konusunda doğrudan bir kısıtlama bulunmamaktadır. Ancak, yurt dışına işçi götürmek isteyen firmaların bu işlemleri Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve yetkilendirilmiş özel istihdam büroları aracılığıyla gerçekleştirmesi gerekmektedir.

    657 sayılı kanun yurtdışında doğum yapan memur ne yapmalı?

    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre, yurtdışında doğum yapan bir memur, doğum sonrası analık izni ve 24 aya kadar aylıksız izin talep edebilir. Bunun için yapılması gerekenler: 1. Doğum Öncesi Bildirim: Beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesine kadar sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu gösteren bir tabip raporu ile kurumunda çalışabilir ve bu süreler doğum sonrası analık iznine eklenir. 2. İzin Başvurusu: Doğum sonrası, doğum izni ve aylıksız izin için ilgili amirine başvuru yapılmalıdır.

    Devlet memuru yurt dışında ne kadar kalabilir?

    Devlet memurlarının yurt dışında kalabileceği süre, 3 yıla kadar aylıksız izin olarak belirlenmiştir.

    657'ye göre yurt dışında görevlendirilen memurlara hangi haklar verilir?

    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre yurt dışında görevlendirilen memurlara verilen haklar şunlardır: 1. Davranış ve İşbirliği: Memurlar, hizmet içindeki ve dışındaki davranışlarıyla Devletin itibarını ve görev haysiyetini korumak zorundadır. 2. Amirin Emrine Uyma: Memurlar, amirleri tarafından verilen görevleri yerine getirmekle yükümlüdür. 3. İzin Hakkı: Memurlar, kanunda belirtilen süre ve şartlarla yıllık izin, sağlık izni, mazeret izni gibi çeşitli izin haklarına sahiptir. 4. Sendika Kurma ve Üye Olma Hakkı: Memurlar, sendikalar ve üst kuruluşlar kurabilir ve bunlara üye olabilirler. 5. Güvenlik Hakkı: Memurların, kanunlarda yazılı haller dışında memuriyet görevine son verilemez ve aylıkları ellerinden alınamaz.