• Buradasın

    Boş kadrolara atama nasıl yapılır yönetmelik?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Boş kadrolara atama yapılması, ilgili yönetmeliklere göre iki yöntemle gerçekleştirilebilir: merkezi yerleştirme veya idare tarafından yapılacak sınav 13.
    Merkezi yerleştirme yoluyla atama için:
    1. Boş kadroların unvanı, sınıfı ve sayıları belirtilmek suretiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı veya İçişleri Bakanlığından izin alınır 13.
    2. Kadrolara, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümlerine göre yerleştirme yapılır 1.
    3. Atama yapılan kadrolara ilişkin bilgiler, göreve başlama tarihinden itibaren 15 gün içerisinde ilgili bakanlığa bildirilir 1.
    İdare tarafından sınav yoluyla atama için:
    1. Atama yapılacak kadro sayıları ve diğer hususlar, son başvuru tarihinden en az 30 gün önce Resmî Gazete ve idarenin internet sitesinde duyurulur 13.
    2. İdare, KPSS puanlarına göre adayları sıralayarak, en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere atama yapılacak boş kadro sayısının beş katı oranında adayı sınava çağırır 13.
    3. Sınav sonuçlarına göre başarılı olanlar arasından, başarı sıralamasına göre boş kadrolara atama yapılır 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    3. derece memur hangi kadrolara atanabilir?

    3. derece memur, genellikle teknisyen veya büro personeli pozisyonlarında görev yapar. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre, 3. derece kadrolara atanabilmek için en az 8 yıl hizmet süresi gereklidir. Bazı 3. derece kadro örnekleri: Öğretmenler; Komiserler; Hemşireler; Mühendisler. Atama işlemleri, kadro sınıfları ve derecelerin belirlenmesi gibi süreçler, Devlet Personel Başkanlığı (DPB) ve Maliye Bakanlığı tarafından yürütülmektedir.

    7433 sayılı kanun kapsamında sözleşmeli iken kadroya atama nasıl yapılır?

    7433 sayılı kanun kapsamında sözleşmeli iken kadroya atama yapmak için aşağıdaki adımlar izlenmelidir: 1. Başvuru: Sözleşmeli personel, kanunun yayım tarihi olan 26 Ocak 2023'ten itibaren 30 gün içinde (24 Şubat 2023 tarihine kadar) yazılı olarak idaresine başvurmalıdır. 2. Kontrol: İdareler, personelin 657 sayılı Kanunun 48. maddesindeki genel şartları taşıyıp taşımadığını kontrol eder. 3. Atama: Başvuruların ardından atama işlemleri, kanunun yürürlük tarihinden itibaren 60 gün içinde tamamlanır. Gerekli Belgeler: Başvuru dilekçesi. Görev yapılan pozisyona atanmaya esas diploma veya geçici mezuniyet belgesi. Görevi devamlı yapmaya engel akıl hastalığının bulunmadığına dair sağlık raporu. Askerlik durum belgesi (terhis veya tecil belgesi). Önemli Not: 657 sayılı Kanunda memur kadrolarına atanmak için gerekli genel şartları taşımayan kişiler bu kanundan yararlanamaz.

    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu görevde yükselmeye tabi kadrolar nelerdir?

    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre görevde yükselmeye tabi kadrolar şunlardır: 1. Yönetim Hizmetleri Grubu: Şube müdürü, fidanlık müdürü, eğitim merkezi müdürü, yedek parça depo müdürü. 2. Hukuk Hizmetleri Grubu: Hukuk müşaviri. 3. Araştırma, Planlama, Eğitim ve Savunma Hizmetleri Grubu: Eğitim uzmanı, uzman, sivil savunma uzmanı. 4. Bilgi İşlem Hizmetleri Grubu: Çözümleyici. 5. İdari Hizmetler Grubu: Ayniyat saymanı, bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, memur, koruma ve güvenlik görevlisi. 6. Destek Hizmetleri Grubu: Bekçi, hizmetli, rasatçı yardımcısı, teknisyen yardımcısı, aşçı, kaloriferci. Ayrıca, mühendis, mimar, arkeolog, jeolog gibi unvan değişikliğine tabi kadrolar da görevde yükselmeye dahildir.

    Merkezi atamada hangi kadrolar var?

    2025 yılı merkezi atamasında yer alabilecek bazı kadrolar şunlardır: İlk ve Acil Yardım. Röntgen (Tıbbi Görüntüleme). Tıbbi Sekreter. Ağız ve Diş Sağlığı. Anestezi. Elektrik Teknikeri. Elektronik Teknikeri. İnşaat Teknikeri. Mekatronik. Çevre Sağlığı. Tercih edilebilecek kadrolar, KPSS puanları ve ÖSYM tarafından yayımlanan tercih kılavuzunda yer alan başvuru şartlarına göre belirlenecektir.

    Dolu boş kadro yönetmeliği nedir?

    Dolu ve boş kadro yönetmeliği, kamu kurum ve kuruluşlarının kadrolarında yapılan değişiklikleri düzenleyen bir yönetmeliktir. Bu yönetmelik kapsamında yapılan değişiklikler şu amaçlarla gerçekleştirilir: - Yeni memur alımı hazırlığı: Kurumlar, yeni memur almak için kadroların derecelerini değiştirebilir. - Naklen personel alımı: Başka kurumlardan personel nakli yapabilmek için unvan ve derece değişiklikleri yapılabilir. - Kadro iptali ve ihdas: İhtiyaç duyulmayan unvanların iptali ve yerine ihtiyaç duyulan unvanlara ait kadroların oluşturulması. Değişiklikler, Devlet Personel Başkanlığı, Maliye Bakanlığı ve ilgili kurum temsilcilerinin katılımıyla yapılan toplantıda uygun görülmesi durumunda Bakanlar Kurulu tarafından onaylanır.

    Genel kadro ve Usulü Hakkında Yönetmelik'e göre kadro ihdası nasıl yapılır?

    Genel Kadro ve Usulü Hakkında Yönetmelik'e göre kadro ihdası şu şekilde yapılır: 1. Teklif Hazırlığı: Kurum ve kuruluşlar, kadro ihdasını gerektiren hukuki belgeler ve gerekçelerle birlikte, iş analizi ve teşkilat şemalarını içeren cetvelleri hazırlar. 2. Gönderim: Teklifler, ilgili bakanlıklar aracılığıyla Maliye ve Gümrük Bakanlığı ile Devlet Personel Dairesine iletilir. 3. İnceleme: Teklifler, ilgili bakanlık temsilcileri, Devlet Personel Dairesi ve Maliye temsilcilerinden oluşan komisyon tarafından incelenir. 4. Başbakanlığa Sunum: Uygun bulunan teklifler, komisyon görüşü eklenerek ilgili bakanlıkça Başbakanlığa sunulur. 5. Bakanlar Kurulu Kararı: Uygun görülen kadrolar, Bakanlar Kurulu Kararı ile ihdas edilir. Kadro ihdasını gerektiren haller arasında kalkınma planları, yıllık programlar ve yeni hizmet birimlerinin kurulması yer alır.

    İlk atama için KPSS şart mı?

    Evet, ilk atama için KPSS (Kamu Personel Seçme Sınavı) şartı bulunmaktadır. Ancak, 11 Ocak 2025 tarihli Resmi Gazete'de yer alan "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile 1 Eylül 2025 tarihi itibariyle öğretmen atamalarında KPSS şartı aranmayacağı belirtilmiştir.