Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sirke anası şu şekilde muhafaza edilebilir:
- Kavanoza alma: Sirke anası, cam bir kavanoza alınarak üzeri sirke ile doldurulur 23.
- Kapatma: Kavanozun ağzı sıkıca kapatılır 23.
- Saklama koşulları: Serin, karanlık ve nem geçirmeyen bir yerde muhafaza edilir 23.
- Alternatif saklama: Buzdolabında saklanabilir, ancak iç sıcaklığın 5°C'nin altına düşmemesi gerekir 4.
Metal kaplar kullanılmamalıdır, çünkü sirke metal kapları aşındırabilir ve parçacıklar sirkeye sızabilir 4.
Sirke anası, uygun koşullarda saklandığında beş yıl boyunca kullanılabilir 4. Ancak, düşük sıcaklıklara karşı hassastır ve dondurucuda saklanmamalıdır 4.
Sirke anasının bozulduğuna işaret eden küf oluşumu görüldüğünde kullanılmamalıdır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: