Ev tipi fırında lahmacun yapılır mı?
Evet, ev tipi fırında lahmacun yapılabilir. İşte adım adım ev yapımı fırında lahmacun tarifi: Malzemeler: Hamur için: 4 su bardağı un, 1 paket instant maya, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı şeker, 1 su bardağı ılık su, 2 yemek kaşığı zeytinyağı. İç harç için: 300 gram kıyma, 1 adet soğan (ince doğranmış), 1 adet domates (rendelenmiş), 1/2 çay bardağı biber salçası, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber, taze maydanoz (ince doğranmış), tuz (damak tadına göre). Hazırlanışı: 1. Hamurun hazırlanması: Un, tuz, şeker ve instant mayayı bir kabın içine ekleyin, karıştırdıktan sonra ılık su ve zeytinyağını ekleyip yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin. 2. İç harcın hazırlanması: Kıymayı, ince doğranmış soğanı, rendelenmiş domatesi, biber salçasını, baharatları ve doğranmış maydanozu bir kapta iyice karıştırın. 3. Hamurun açılması: Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, un serpilmiş bir yüzeyde ince yuvarlaklar açın. 4. Harcın eklenmesi: Açılmış hamurların üzerine hazırladığınız iç harçtan eşit miktarda koyarak, spatula yardımıyla hamurun üzerine yayın. 5. Pişirme: Önceden ısıtılmış 220 derece fırında lahmacunları 10-15 dakika kadar pişirin. Servis ederken yanında limon dilimleri, ince doğranmış soğan ve maydanoz ile birlikte sunabilirsiniz.
Ev tipi fırında lahmacun yapılır mı?