• Buradasın

    İntibak yasası çıktı mı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    İntibak yasası, 8 Mart 2012 tarihinde yürürlüğe giren 6283 sayılı yasa ile çıkmıştır 2.
    2024 yılı için gündemde olan intibak yasası ise, 2000 yılı öncesi ve sonrası emekli olanlar arasındaki maaş farklarını gidermeyi amaçlayan bir düzenlemedir 13. Bu yasanın TBMM'de kabul edildiği ve Ocak 2025'ten itibaren yürürlüğe gireceği iddia edilmektedir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    İntibal yasası kimleri kapsıyor?
    İntibak yasası, genellikle kamu çalışanları, emekliler, öğretmenler ve sözleşmeliden kadroya geçen personeli kapsar. Özel olarak şu grupları da içine alabilir: - 2000 yılı öncesi ve sonrası emekli olanlar. - Farklı tarihlerde atanmış veya farklı kurumlardan geçmiş aynı unvana sahip personel. - Hizmet yılı, kademe ve derece bazında maaş düzenlemesi gereken sağlık çalışanları.
    İntibal yasası kimleri kapsıyor?
    İntibak ne anlama gelir?
    İntibak kelimesi iki farklı anlamda kullanılabilir: 1. Uyum: Maddi veya manevi koşullara uyum sağlamak. 2. İki şeyin ölçülerinin birbirini tutması: Eski kaynaklarda daha çok kullanılan bir anlamdır.
    İntibak ne anlama gelir?
    İntiBak Yasası Meclisten Geçti mi?
    İntibak Yasası, 2012 yılında Meclis'ten geçmiştir.
    İntiBak Yasası Meclisten Geçti mi?
    İntibak yasası ve ek zam onaylandı mı?
    Evet, intibak yasası ve ek zam onaylandı. 2000 yılı sonrası emekli olanlara seyyanen 10 puanlık zam yapılmasını öngören İntibak Yasası, 28 Aralık 2024 tarihinde TBMM'de kabul edildi.
    İntibak yasası ve ek zam onaylandı mı?
    İntibaklı emekli maaşı ne demek?
    İntibaklı emekli maaşı, emeklilerin maaşlarına yapılan intibak zammı ile belirlenen maaşı ifade eder. İntibak zammı, prim kazancı ve prim gün sayısı aynı olmasına rağmen farklı dönemlerde emekli olunması nedeniyle oluşan maaş farklılıklarını gidermek amacıyla uygulanır.
    İntibaklı emekli maaşı ne demek?
    İntibak kararı nasıl alınır?
    İntibak kararı farklı alanlarda farklı süreçlerle alınır: 1. Kooperatiflerde İntibak Kararı: Kooperatiflerin intibak kararı için aşağıdaki adımlar izlenir: - Ana sözleşme değişikliklerinin tespiti ve gerekli olanların belirlenmesi. - Mersis sistemi üzerinden intibak işlemlerinin başlatılması. - Ana sözleşmenin güncellenmesi ve yönetim kurulunun her sayfasına imza atması. - İlgili bakanlığa başvuru ve onay alınması. - Genel kurulda intibak maddesinin eklenmesi ve onaylanması. 2. Kamu Çalışanlarında İntibak Kararı: Kamu çalışanlarının intibak düzenlemesi, ilgili bakanlıklar ve SGK tarafından yürütülür: - Mevcut maaş ve derecelerin incelenmesi. - Hizmet süresinin hesaplanması. - Eğitim ve kıdem faktörünün değerlendirilmesi. - Yeni maaş ve derece hesaplamalarının yapılması. - Geriye dönük fark ödemelerinin yapılması. 3. Eğitim Kurumlarında İntibak Kararı: Üniversitelerde intibak kararı için öğrenciler, daha önce aldıkları derslerin muafiyet talebinde bulunabilir.
    İntibak kararı nasıl alınır?
    2000 sonrası intibak yasası çıkacak mı?
    2000 yılı sonrası intibak yasasının çıkıp çıkmayacağı konusunda kesin bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 4 Kasım 2023 tarihinde yaptığı açıklamada, emekli aylıklarına yapılan iyileştirmelerin intibak düzenlemesi ile ilgili olmadığını ve yeni bir intibak düzenlemesinin gündemde olmadığını belirtmiştir. Diğer yandan, CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız tarafından sunulan ve 2000 yılı sonrası emekli olanların maaşlarına seyyanen zam yapılmasını öngören intibak yasası teklifi, TBMM'de kabul edilmiştir.
    2000 sonrası intibak yasası çıkacak mı?