Buradasın
Benchmarking (kıyaslama): turizm işletmeleri açısından kuramsal bir değerlendirme?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
"Benchmarking (Kıyaslama): Turizm İşletmeleri Açısından Kuramsal Bir Değerlendirme" başlıklı makale, Cafer Topaloğlu ve Ufuk Kaya tarafından yazılmış ve 2008 yılında Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Dergisi'nde yayımlanmıştır 24.
Makalenin amacı, benchmarking tekniğinden yararlanarak turizm işletmelerinde kalite ve verimliliğin nasıl artırılabileceği konusuna açıklık getirmektir 24.
Makalede, konunun daha iyi anlaşılması ve uygulamaların somut hale gelmesi için turizm işletmelerine yönelik örnekler verilmiştir 24.
Küreselleşme ile birlikte rekabet ortamının sınır tanımaksızın şiddetlendiği bir dönemde, işletmelerin başarılı olabilmesi için yeni yönetim teknikleri arayışına girdiği ve benchmarking'in bu tekniklerden biri olarak öne çıktığı belirtilmiştir 24.
Benchmarking, bir işletmenin en iyi uygulamalara sahip olduğu bilinen diğer işletmelerle ürünlerini, hizmetlerini ve iş süreçlerini kıyaslaması ve bu süreci sistematik hale getirmesi olarak tanımlanmaktadır 3.
Turizm işletmelerinin, hizmet kalitesini artırmak, maliyetleri düşürmek, yaratıcılığı artırmak ve yeni iş fırsatları yaratmak için benchmarking yöntemini kullandıkları ifade edilmiştir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: