Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Salep yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 yemek kaşığı saf salep tozu 14;
- 3 su bardağı süt (tercihen tam yağlı süt) 1;
- 2 yemek kaşığı toz şeker (isteğe göre azaltıp çoğaltılabilir) 1;
- Tarçın (servis için) 1.
Hazırlanışı:
- Sütü bir tencereye alın ve orta ateşte ısıtmaya başlayın 14.
- Süt hafif ısınmaya başladığında 1 yemek kaşığı salep tozunu yavaş yavaş süte ekleyin 1. Sürekli karıştırarak eklemek, salebin topaklanmasını önlemek için önemlidir 1.
- Şekerle salep tozunu iyice karıştırdıktan sonra 2 yemek kaşığı toz şekeri de ekleyin 1.
- Karışımı yaklaşık 10-15 dakika boyunca kısık ateşte karıştırmaya devam edin 1. Bu süre boyunca salep, koyu ve kıvamlı bir hal alacaktır 1.
- Kıvamını alan salebi bardaklara dökün ve üzerine tarçın serpiştirerek servis edin 1.
Püf noktaları:
- Salep yaparken sütün kalitesi çok önemlidir 1. Daha yoğun ve lezzetli bir salep için tam yağlı süt kullanın 1.
- Salebin tadını ve kıvamını belirleyen en önemli faktörlerden biri de salep tozunun kalitesidir 1.
- Karışım sırasında tencereyi yalnız bırakmayın ve sürekli karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: