Karkas et taşıma nasıl yapılır?
Karkas et taşıma için aşağıdaki adımlar izlenmelidir: 1. Soğutma: Et, kesimden sonra soğutulmalıdır. 2. Paketleme: Et, yarımşar kilogramlık buzdolabı poşetlerine veya daha fazla yer kaplamaması için dövdürülerek inceltilmiş veya kıyma haline getirilmiş şekilde paketlenmelidir. 3. Dondurucu: Paketlenen etler, yolculuğa çıkmadan en az 1 gün önce dondurucuya atılmalıdır. 4. Taşıma kabı: Etlerin taşınması için "strafor kutu" veya "köpük kutu" gibi sızdırmaz ve sıcaklığı iç kısma hızlıca iletmeyen kutular kullanılmalıdır. 5. Buz aküleri: Kutunun içine ve etlerin arasına buz aküleri yerleştirilerek etlerin donma süreci uzatılmalıdır. 6. Araç içi düzenleme: Etlerin, aracın zeminiyle, duvarlarıyla veya tavanıyla temas etmesini önleyecek şekilde taşınması gerekmektedir. Not: Çiğ et taşımak sağlık açısından riskli olabileceğinden, mümkünse pişmiş et taşınması tercih edilmelidir.
Karkas et taşıma nasıl yapılır?